Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det kan hända att jag går solo"

TAR FARVÄL. Henrik Berggren spelar ensam på klubb Metropolis på Riddarkällaren ikväll.
Broder Daniel kan ha gjort sin sista spelning.
Men sångaren Henrik Berggren, 30, har en plan.
- Det kan mycket väl hända att jag går solo, säger Henrik Berggren som uppträder på Metropolis i Stockholm i kväll.

FAKTA

Henrik Berggren
Född: Den 11 november 1974.
Gör: Sångare i Broder Daniel, som efter ett års tystnad spelade på Göteborgskalaset i år.
Bor: Göteborg.
Aktuell: Spelar solo på sista klubb Metropolis på Riddar-källaren i Stockholm i kväll.

Legendariska indiebandet Broder Daniels medlemmar brukar lyckas med sina sidoprojekt. Forna trummisen Håkan Hellström smekte Sveriges samlade kritikerkår medhårs med "Känn ingen sorg för mig Göteborg" 2000.

Vann grammis

Basisten Theodor Jensens The Plan vann en grammis för bästa pop/rockgrupp 2001. Nu är sångaren Henrik Berggren sugen på att själv gå solo. - Jag brukar köra några låtar själv när Broder Daniel spelar och det har varit väldigt roligt. Så jag har väl fått blodad tand, antar jag.

Hängivna fans

Göteborgarna i Broder Daniel har haft extremt hängivna fans i indiekretsar sedan debutplattan "Saturday night engine" släpptes 1995. Den breda massan fick upp ögonen för bandet och frontfiguren Henrik Berggren genom filmen "Fucking Åmål", 1998, där bandet hade med låtarna "Whirlwind" och "Ill be gone" på soundtracket. Henrik Berggrens första solospelning äger rum redan i kväll, när klubb Metropolis tar farväl på Riddarkällaren. - Fast då blir det uteslutande Broder Daniel-låtar, berättar Henrik.

"Allsång på Skansen"

Om solokarriären går bra, skulle han inte ha någonting emot att precis som Håkan Hellström ställa upp i "Allsång på Skansen". - Jag skulle kunna vara med där. Fast jag tror ju inte att jag skulle bli tillfrågad. Broder Daniel-fans kan i alla fall vara lugna på en punkt. Även om Henrik går solo, kommer glittret i ansiktet att bestå. - Det är ju min stil och den är inte knuten till BD. Fast jag brukar bara ha en stjärna nu för tiden. Det är snyggare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!