Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det kan bli hur bra som helst, Bruce!

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: SCANPIX

Bruce Springsteen 

Parken, Köpenhamn 

Publik: 46 000 

+ Inställningen är en helt annan än när Springsteen och E Street band var i Sverige senast. De försöker hela tiden ge allt. 

- Publiken i Parken kan vara helt enorm. Men i går var den lika ojämn och oberäknelig som låtlistan.


 Visst exploderar Springsteen, och han gör det flera gånger om. I sina bästa stunder är det en färgsprakande och kärleksfull maratonshow bossen bjussar på.

 Men allt är inte dynamit i Danmark.Det finns stunder då konserten står och svajar, då Bruce Springsteen verkar råkat komma åt autopiloten och låtarna inte når ända fram. 

 Jag skulle inte vilja beskriva det som trevande eller     rutinmässigt. 


 Springsteen och    E Street Band har bara ett mål med kvällen -  att underhålla till max. Det verkar som om stjärnan just nu är ute på en av sina mest spontana turnéer       någonsin. Frågan är om han nånsin varierat låtvalen så mycket.

 Låtlistan från Skandinavienpremiären kan med andra ord vara missvisande när det är dags för Ullevidubbeln om några dagar. På sina ställen får den gärna förändras.  

 Med tanke på de skatter som göms i katalogen känns exempelvis partiet som börjar med "Something in the night" och slutar med "Working on the highway"onödigt segt. 

 När sedan intensiteten dippar på nytt med "She's the one" och "Living in the     future" är det svårt att komma fram till ett högre betyg än tre. Det är alltså en bra Springsteenkväll, och den rymmer åtskilliga löften om att showen snart kan vara ännu bättre.


 Små, små justeringar, så kommer det att kunna lyfta ett och kanske flera snäpp. Bossen är ju på strålande humör, och      lysande publikfriare som "Mary's place", "Jungleland" och "Badlands" kan nå ända upp till himmelen i Göteborg.

 Det kan fortfarande bli hur bra som helst.

Vilken låt vill du helst höra som avslutningslåt i Göteborg?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.