Den nya musikgenerationen är här

Publicerad
Nu börjar rockrävarnas barn ta sig ton. Adrian Modiggård, 16 år, har släppt sin första singel. Hans pappa heter Werner och är trummis i Eldkvarn. "Jag har lärt mig otroligt mycket av att vara med dem", säger Adrian.
Nu börjar rockrävarnas barn ta sig ton. 16-åriga Adrian Modiggård har släppt sin första singel. Hans pappa heter Werner och spelar trummor i Eldkvarn.
-Jag har lärt mig otroligt mycket av att vara med dem, säger Adrian.
"Love makes me cry" är en 60-talsdoftande låt om kärlek som tagit slut. Beatles, Stones, Hollies och Byrds är några av de influenser Adrian Modiggård har fått genom sin pappa Werner Modiggård, trummis i Eldkvarn. Adrian har växt upp med bandet, körat och spelat med dem. En bra skola.
-Jag har lärt mig otroligt mycket av att vara med dem, fått lära mig mycket om branschen och hur glamouröst det inte kan vara, ha ha, att sätta upp trummor och sånt, säger han.

Började spela som barn

Adrian Modiggård spelar in sina låtar i köket hemma i Stockholm. Grannarna klagar inte, tvärtom, de brukar ropa efter mer. Och det är inte bara 60-talspop som gäller för Adrian. Soul som Marvin Gaye och Aretha Franklin har han lyssnat på hos sin mamma och ett eget modernt sound är målet. Men det var varken Marvin Gaye eller Beatles som fick honom att börja göra musik. Julkalendern från 1996, "Mysteriet på Greveholm", har viss betydelse.
-När spökena sätter på radion och så är det "Sweet home Alabama"-introt, det är så jävla klockrent. Jag var bara fyra år, men då började jag göra egna låtar och melodier på pianot hemma, berättar han.

Spelar med "Pluras" son

Nu håller han på att sätta ihop ett band med kompisen och gitarristen Axel Jonsson, son till en annan välkänd Eldkvarnsprofil, sångaren Per "Plura" Jonsson. Adrian har precis börjat gymnasiet och senare i höst ska en andra singel släppas.
-Det är bara spännande, skitkul, en dröm, det är ju det här man vill göra om man håller på med musik och jag får göra det så tidigt. Jag hoppas att det ska rulla på. Jag skulle vilja spela på alla festivaler, göra en sommarturné. Att få ha med sig sina bandmedlemmar och gå omkring, slippa sätta upp sina grejer, bara gå rakt upp på scenen och...ta ett G, säger Adrian Modiggård.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag