Det svenska bandet Crashdiet gör allt för att chocka publiken under sina spelningar. Sångaren Simon Cruz utsätts bland annat för tortyr på scenen. Foto: Crashdiet
Det svenska bandet Crashdiet gör allt för att chocka publiken under sina spelningar. Sångaren Simon Cruz utsätts bland annat för tortyr på scenen.  Foto: Crashdiet

Crashdiet chockar publiken - torteras på scenen

Publicerad
Uppdaterad
Motorsågstortyr, urinförnedring och sprutande blod.
Sleazerockarna Crashdiets nya, kritiserade skräckturné förfärar och äcklar publiken.
- Nästa gång kastar vi kanske kiss mot publiken, varnar sångaren Simon Cruz.
De flufflockade hårdrockarna från Stockholm agerade i höstas förband åt metalikonen Ozzy Osbourne.
När gruppen nu ger sig ut på Sverigeturné vill inte Crashdiet vara sämre. Under spelningen på Kulturbolaget i Malmö för en vecka sedan bjöds publiken på chockscener i samband med bandets hitlåt "Beautiful Pain".

Skär honom med kniv

Ackompanjerad av kyrkklockor steg en kvinna i nunnedräkt fram till fastspände sångaren Simon Cruz, varpå han utsattes för en utdragen tortyr.
- Hon slår mig med knytnävarna, spottar i min mun, piskar mig, skär mig med kniv och plågar mig med motorsåg och borr. Sedan sätter hon sig och kissar i en hink och kastar på mig, säger han.

Om mental tortyr

Förnedringsnumret kommer att vara ett stående moment i bandets fortsatta turné.
- Det handlar om min tid i sekten Livets ord och den mentala tortyr man utsatt mig och min familj för.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag