Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola - I denna natt blir världen ny – Jul i Betlehem II

Carola är tillbaka med uppföljaren till Jul i Betlehem.
Kirkelig kulturverksted/Universal
JUL

Vid det här laget
torde det vara fastslaget att det som skiljer Carola från resten är hennes sällsynta förmåga att explodera live.
Älska eller hata henne – det går knappast att ignorera Carolas scenkarisma.
Att den utstrålningen sällan fångas i studioinspelningar hindrade inte den här cdn:s del 1, ”Jul i Betlehem”, från att säljas i 600 000 exemplar i Skandinavien. En siffra som imponerar ännu mer när man lyssnar på den.
När Carola sjunger julsånger och psalmer är schlagerfläktarna långt borta.
Låtarna påminner om stillsamma kyrkostunder. Det är musik att tända ljusen i krubban till. Inte att avnjuta framför öppna spisen med en Dean Martin-toddy eller kanelkryddad bourbon

Det är stillsamt. För stillsamt och traditionellt för min smak.
Nyskrivna titelspåret hade legat bra på Carolas vaggvise-cd – så sövande är den
– och livefavoriten ”Go, tell it on the mountain” är tömd på all sin energi. Arrangemangen är sparsamma och fokus ligger på Carolas stämma. Men hon sjunger som ängel. ”Stilla natt” är till och med så fin att det känns som om Carola sjunger på ett eget språk. Ängelska.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.