Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cardigans-Nina blir filmstjärna

NY ROLL. Nina Persson är mest känd som sångerska i Cardigans och A Camp. Nu debuterar hon som skådespelerska i en av huvudrollerna i filmen "Om Gud vill".
Cardigans sångerska Nina Persson blir filmstjärna.
Hon förälskar sig i Infinite Mass-medlemmen Amir Chamdin i hans regidebut "Om Gud vill."
Just nu filmas de sista scenerna i Infinite Mass-medlemmen Amir Chamdins debutfilm "Om Gud vill". Berättelsen bygger på artistens pappas upplevelser när han kom till Sverige som invandrare under 1970-talet. Amir Chamdin, som tidigare regisserat musikvideor åt bland andra The Ark och Magnus Uggla, spelar själv huvudrollen.

Inspelningen hemlig

Dramat utspelar sig i Stockholmsmiljö och inspelningarna har pågått i största hemlighet. - Vi har medvetet valt att ligga lågt med projektet för att få vara i fred, säger Martina Stöhr, producent. En av de stora kvinnliga rollerna i filmen görs av Cardigans sångerska Nina Persson. Hon och Amir Chamdins rollfigur träffas och blir kära. - Vi filmar de sista scenerna på lördag. Efter det kan vi berätta mer, säger Martina Stöhr.

Hyllar Dolly Parton

Amir Chamdin har tidigare berättat varför en av anledningarna till att handlingen i "Om Gud vill" förlades till 1970-talet är: - Vi är uppvuxna på skräpkultur från 1970-talet. Två kanaler på tv, Kojak och Baretta. De coola var alltid gangsters. Amir har jobbat fram manuset tillsammans med Erik Eger Christensson och Martina Stöhr. Premiär blir i början av nästa år. I kväll gör Nina Persson även sitt första scenframträdande på länge. Hon är en av många artister som hyllar Dolly Parton på Pridefestivalen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!