Bobby Farrell på scen.
Bobby Farrell på scen.

Boney M:s frontfigur Bobby Farrell död

Publicerad
Uppdaterad
Bobby Farrell, frontfigur i discobandet Boney M., har avlidit i St Petersburg, uppger nyhetsbyrån AFP.
Bandet nådde stora framgångar under 70-talet med låtar som "Daddy cool", "Rivers of Babylon" och "Rasputin"
Billy Farrell föddes på en Aruba i Västindien men flyttade tidigt till Tyskland där han arbetade som dj. I mitten av 70-talet blev han värvad av producenten Frank Farian till hans nya projekt Boney M.
Tillsammans med Marcia Barett, Liz Mitchell och Mazie Williams nådde bandet under slutet av 70-talet stora framgångar med låtar som "Daddy cool", "Ma Baker" och "Rasputin".

På hotellrummet

De hade också stora hits med ett antal covers, bland andra "Rivers of Babylon". Bobby Farell sparkades från bandet 1982 men återkom två år senare och stannade med bandet till att de slutligen splittrades 1990.
Han har sedan dess uppträtt med olika versioner av bandet och försörjt sig som dj.
Han hittades död på ett hotellrum i Sankt Petersburg i Ryssland på torsdagen, 61 år gammal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag