Bo Kasper Orkester spelade i Eskilstuna. Och gjorde en märkvärdigt bra spelning, tycker Per Hägred. Foto: Per Karlsson
Bo Kasper Orkester spelade i Eskilstuna. Och gjorde en märkvärdigt bra spelning, tycker Per Hägred.  Foto: Per Karlsson

Bo Kaspers egen blandningsorkester

Publicerad
Uppdaterad
Bo Kaspers Orkester
Strömsholmen, Eskilstuna.
BÄST: Gratis. Ändå klagade man på att drickan kostade 25!
SÄMST: Vädret.

VI UNDRAR... ...
När ska Lars Halapi börja spela gitarr i BKO igen?
... Varför var Bo klädd som strandraggare?
... Vem tapetserade scenen med fjärilar?

Hur hängivna är Bo Kaspers fans?
Extremt.
Inte ens regn, kyla och en morgondag att tänka på får publiken att tveka när bandet inleder sommarturnén.
Sarah vill att "I samma bil" spelas på hennes bröllop i sommar. Sara reser från Helsingborg för att se dem i Oslo 27 juni. Och signaturen "Ung pensionär" lyssnar på "Innan allt försvinner" om och om igen.
Bo Kaspers fans talar ut på hemsidan. För dem är BKO ett sätt att leva. Bandet med sex miljoner sålda plattor har en lika självklar plats i de svenska hemmen som någonsin Billybokhyllan.
Så trots att det snart är midnatt och isvattenregnet rinner ner för ryggen, är stämningen på topp.

En tapper skara på några hundra och lika många paraplyer tar emot Bo och hans orkester som dagen till ära (!) klätt sig i nåt Håkan Hellström också har hängande hemma i garderoben.
Inleder med "Puss" (som i vattenpuss får vi förmoda).
- Nu kör vi ändå, säger Sundström och får sambatonerna ("Svårt att säga nej") att drömma oss bort till Tylö Sand.
Bo blandar som bara Bo kan. Själv är jag kanske inte lika förtjust souliga "När du klar av dig" och storbandsjazzen. Men Springsteensugande "Stunder som den här" och Dire Straits-hyllningen "En man du tyckte om" tyckte jag om.
En märkvärdigt bra spelning för det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag