Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog på sammas scen. "Det har vi inte varit tillsammans sedan 1981 ocg vår sista konsert i Japan". Foto: Stefan Lindblom / Helsingborgs-Bild
Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog på sammas scen. "Det har vi inte varit tillsammans sedan 1981 ocg vår sista konsert i Japan".  Foto: Stefan Lindblom / Helsingborgs-Bild

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog på samma scen - för första gången på 29 år

Publicerad
Uppdaterad
KÖPENHAMN. I går ställde sig Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog på scen tillsammans för första gången sen 1981.
De forna Abba-medlemmarna och tillika exmakarna möttes genast av publikens jubel.
- Det var mycket spontant, inte alls planerat, berättade Björn Ulvaeus efteråt.
Det var knappt så att Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog kunde hålla tillbaka tårarna.
Första gången tillsammans på en scen sen 1981.
- Innan vi gick ut på scenen sa Agnetha till mig: "kom du ihåg 1974 när vi gjorde 'Waterloo', då hade vi inte så lång framförhållning, då trodde vi att det på sin höjd skulle hålla ett par år", säger Björn Ulvaeus efter succépremiären av den danska uppsättningen av "Mamma Mia!" som hade premiär i Tivoli Konsertsal i Köpenhamn i går kväll.

Publiken jublade

På efterfesten berättade Björn och Agnetha om det magiska mötet i Köpenhamn.
- Det var mycket spontant, inte alls planerat. Jag skulle åka ensam till Köpenhamn för att vara med på premiären. Men sen sa Agnetha att hon också ville vara med.
Efter förställningen stod publiken upp och jublade när Björn och Agnetha kom in på scenen.
- Vi har inte varit på en scen tillsammans sen 1981 och vår sista konsert i Japan, säger Björn som i likhet med Agnetha var mäkta imponerad av den danska "Mamma Mia!"-versionen.

"Danska kulturen"

- Det var en väldig energi i den här föreställningen och mycket dansk humor. Man har verkligen förankrat "Mamma Mia!" i den danska kulturen, säger Agnetha och Björn instämmer:
- Ja det det har blivit en helt dansk version med mycket humor, det känns också som den danska kulturen befinner sig närmre den brittiska än vad vi gör i Sverige, säger Björn.
Prins Joachim, prinsessan Marie, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus. Foto: Stefan Lindblom
På efterfesten fick Björn och Agnetha även träffa prins Joachim och prinsessan Marie.
Joachim var mycket nöjd med uppsättningen och visade sig vara ett riktigt Abba -fan.
- Men jag var för ung när Abba slog igenom, men Abbas musik når ju hela tiden nya generationer, säger den nyfrälsta prinsessan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag