Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björk kommer till ny festival i Stockholm

Björk är en av artisterna som uppträder på Stockholm Music and Arts.
Foto: Jo Hale

STOCKHOLM. Skeppsholmen och Stockholm får en ny musikfestival i sommar: Stockholm Music and Arts. Bland de klara artisterna finns världsstjärnor som Björk, Patti Smith och Antony and the Johnsons skriver Dagens Nyheter.

Stockholm Music & Arts 2012

Fredag 3 augusti:

Antony and the Johnsons med Sveriges Synfoniorkester

Patti Smith

Marianne Faithful

Frida Hyvönen


Lördag 4 augusti:

Laleh

Tinariwen med gästframträdande avJosé Gonzalez

Ane Brun

Jamie N Commons

Amanda Jenssen


Söndag 5 augusti:

Björk

Buffy Sainte-Marie

Iamamiwhoami

Fatoumata Diawara

Anna von Hausswolff

Bakom festivalen står Luger, som även arrangerar Way Out West-festivalen i Göteborg. Stockholmsfestivalen, som äger rum 3 till 5 augusti, får dock en något annorlunda inriktning. Än så länge finns inga hårda rockband inbokade, däremot svenska artister som Anna von Hausswolff, Laleh, Frida Hyvönen och Ane Brun. Joel Borg, marknadsansvarig på Luger, säger till Dagens Nyheter att man vänder sig till "en medveten och vuxen publik".

– Vi vill skapa en helhet som inte utestänger stänger ute några publikgrupper, säger han till DN.

Ambitionen är att skapa en återkommande festival på Skeppsholmen. Bland årets artister finns även Marianne Faithfull, Buffy Sainte-Marie, Jamie N Commons, José Gonzalez och Tinariwen samt Amanda Jenssen.

Biljetterna till festivalen kommer att börja säljas fredagen den 23 mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.