Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Billie Eilish – då kommer hon till Sverige i sommar

Foto: AMY HARRIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Det började med en uppladdning på Soundcloud.

Lite mer än två år senare är Billie Eilish en av världens hetaste artister.

I sommar kommer hon till Sverige igen.

Med jättehits som streamats hundratals miljoner gånger på Spotify är Billie Eilish en av världens mest populära artister just nu. I slutet av mars släppte hon skivan ”When we all fall asleep, where do we go?”, och åker ut på turné i USA och Europa i sommar.

När kommer Billie Eilish till Sverige?

I sommar spelar Billie Eilish på Lollapalooza-festivalen i Stockholm. Billie Eilish konsert kommer att vara fredag den 28 juni, och det går att köpa endagsbiljetter till den dagen.

Billie Eilish spelar på CoachellaFoto: AMY HARRIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Spelar Billie Eilish någon annanstans i närheten?

Dagen innan hon spelar i Stockholm, den 27 juni, uppträder hon på Tinderbox-festivalen i Odense i Danmark.

Vem är Billie Eilish?

För dig som missat henne: Billie Eilish föddes 2001 i Kalifornien, USA, och började sjunga och uppträda redan som barn. 2016 lade hon ut sin första låt, ”Ocean Eyes”, på Soundcloud.

Billie EilishFoto: AMY HARRIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Under 2017 följde hon upp med låtarna ”Bellyache”, ”Bored” (en del av soundtracket till Netflix-serien ”13 reasons why”), ”Idontwannabeyouanymore” och ”My Boy”. Efter sommaren det året släppte hon EP:n ”Don't smile at me” och karriären tog fart ordentligt.

Skivan ”When we all fall asleep, where do we go?”, som kom i mars 2019, gjorde henne till den första artist född efter år 2000 som haft en listetta.

Billie Eilish på Instagram

Billie Eilish har runt 20 miljoner följare på Instagram och heter @wearetheavocados

https://www.instagram.com/p/BwWMZ8tls5K/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.