Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bildextra: Fleetwood Mac på scen i Globen

Ett av världens mest framgångsrika band spelar i Globen.

Fleetwood Mac är framför allt ute på turné för att än en gång fira sin mesta storsäljare “Rumors”.

- Nu ser vi till att få i gång festen, säger Stevie Nicks från scen.

Ett mer eller mindre fullsatt Globen är på plats för att avnjuta hits från bandets kommersiellt mest lyckade period på 1970- och 80-talen. Men en och annan ny låt lär smyga sig in i låtlistan, om man ska gå på de konserter kvartetten redan avverkat under Europasvängen.

Klockan hade slagit några minuter över 19.30 när Fleetwood Mac ställde sig på scen och inledde med "Second hand news", "The chain" och klassikern "Dreams".

- Nu ser vi till att få i gång festen, säger Stevie Nicks.

På scen - som badar i blått och grönt ljus - finns även tre musiker samt två körsångerskor.

"Som vi gärna delar med oss av"

Lindsey Buckingham inför "Sad angel":

- Vi är väldigt glada att få komma tillbaka hit. Den här gången har vi med oss något nytt, nya låtar som vi gärna vi dela med oss av.

John McVie (bas) och Mick Fleetwood (trummor) har varit med i bandet sedan starten 1967. Det var när då äkta paret Stevie Nicks (sång) och Lindsey Buckingham (gitarr, sång) kom med i bandet 1974 som Johns fru Christine McVie (keyboards, sång) fick ytterligare sparringhjälp på låtskrivarfronten.

I kväll ska hon dock inte vara med på scen. McVie hoppade av 1998, men gjorde faktiskt comeback förra månaden i London under två spelningar.

Så kanske, med lite (eller mycket) tur dyker hon upp och gör 70-talets Fleetwood Mac komplett...

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.