Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backyard Babies pratar om återkomst

Backyard Babies i sin replokal 2008.Foto: Nicklas Thegerström

SÖLVESBORG. Om sångaren Nicke Borg får som han vill blir det inspelning med Backyard Babies nästa år.

– I min värld vore det väldigt bra om vi skulle rulla ut igen 2015, säger han.

Det är lördag kväll på Sweden Rock Festival och Nicke Borg går upp scenen med sitt soloprojekt Homeland när bara timmar återstår av årets upplaga. Med två soloplattor i ryggen skulle man kunna tro att han tar någon låt från dessa att starta med. Men nej, han väljer Backyard Babies "Brand new hate".

Om något år eller två kan han dock ha hela Backyard Babies med sig på scen. För det pågår diskussioner om att starta upp bandet - som legat i dvala sedan 2010 - igen.

– Vi har aldrig varit närmare att börja spela ihop än vad vi är just nu. Vi pratar om det regelbundet, säger Nicke Borg innan sin spelning.

Dregens soloskiva

Föst ska dock Backyard-kollegan Dregen släppa både soloskiva och självbiografi.

– Vi har väl sagt att vi ska börja jobba 2014 och så får vi se hur lång tid det tar. Förhoppningsvis, jag ska egentligen inte säga ett årtal, men i min värld vore det väldigt bra om vi skulle rulla ut igen 2015.

Nyligen kom Nicke Borgs andra soloplatta "Ruins of a riot" där han lämnat countryrocken bakom sig - för collegepunk. Förklaringen till det beror enligt Borg på hans jobb som radiopratare på Bandit som inneburit att han blivit lite öppnare kring musik.

– Jag har snöat in på band som My Chemichal Romance, Sum 41, Thirty Seconds To Mars, Paramore. Massvis med grejer som jag för 5-6 år sedan inte ens visste vad det var.

Backyard Babies har i viss mån alltid varit inriktade på hits. Men frågan är om inte Nicke Borg nu tagit det ett steg längre och blivit ännu mer kommersiell i och med nya soloplattan.

Är det dags att satsa på en karriär som låtskrivare?Ja, jag har funderat på det och skriver mycket till andra artister hela tiden. Men min största fiende i dag är tiden. Jag önskar att jag hade ännu mer tid.Vad är viktigast då?Min absoluta förhoppning är att kunna ha mitt soloprojekt, Backyard Babies, mitt jobb på radion och mitt låtskrivande åt andra artister igång samtidigt.Men samtidigt känns det väldigt viktigt att lägga mycket fokus på Backyard Babies de närmaste åren. Någonstans för att visa de som möjligen har tvivlat på att vi kommer tillbaka.Vi är här för alltid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.