Frisyrerna är kortare, stilen är modernare. Nedre raden: Micke Lohse, nu 38, keyboardspelare och kör och sångaren och gitarristen Niclas Frisk, nu 37. Övre raden: Henrik Berglund, nu 38, på trummor och Petter Orwin, nu 38, basist och kör.
Frisyrerna är kortare, stilen är modernare. Nedre raden: Micke Lohse, nu 38, keyboardspelare och kör och sångaren och gitarristen Niclas Frisk, nu 37. Övre raden: Henrik Berglund, nu 38, på trummor och Petter Orwin, nu 38, basist och kör.

Atomic Swing tillbaka

Publicerad
Uppdaterad
Hitkillarna i Atomic Swing från 90-talet är tillbaka i studion.
Nu väntar Skandinavien och Japan.
- Jag känner mig yngre, säger sångaren Niclas Frisk.
Nästan tio år. Så länge har de varit borta. 1997 valde den framgångsrika kvintetten Atomic Swing att gå skilda vägar. När Expressen träffar gruppen är den mitt uppe i inspelningen av comebackalbumet "The broken habanas", som släpps den 10 maj. - Det här är vårt oplanerade kärleksbarn, säger sångaren Niclas Frisk, 37.

"Känner mig yngre nu"

På bordet framför dem ligger bilder från storhetstiden på 90-talet, då de slog med debutskivan "A car crash in the blue". - Där är ju min gamla bil, utbrister Niclas. Oj, jag har minnesluckor från den här tiden. Det hände för mycket. De andra håller med. - Men jag känner mig yngre nu, skrattar han.

Stor sommarturné

Sedan splittringen har frontmannen Niclas Frisk, som bildade gruppen 1992, arbetat som låtskrivare åt artister som Titiyo och Peter Jöback samt har varit involverad i Nina Perssons soloprojekt "A Camp". Men: - Vi började att sakna varandra, berättar Frisk. Många, inklusive gruppen själva, trodde att Japanturnén 1997 var slutet på Atomic Swing. Nu återvänder de. - Vi kände oss förstådda av japanerna. Vill de ha tillbaka oss, kommer vi, lovar Frisk. Den tredje maj släpps singeln "So mystifying". I slutet av maj blir det en stor sommarturné.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag