Foto: SVT Play
 Foto: SVT Play

Artisterna till årets "Allsång på Skansen" presenteras

Publicerad
Uppdaterad
Carola, Eric Saade och Oskar Linnros är tre av alla "Allsång"-stjärnor som presenterades på onsdagens presskonferens på Sollidens scen.
- Ingen större överraskning under sommaren, men personligen tycker jag det blir mest spännande att se nya skådespelarparet Christer Sjögren och Thorsten Flinck på scenen, säger Expressens tv-krönikör Anders Björkman.
Årets alla allsångsartister presenteras och nästan alla fanns på plats på Sollidens scen vid onsdagens presskonferensen.
Anders Lundin är programledare även i årets omgång av allsången och SVT hade redan avslöjat att kompositören, musikern och konstnären Robert Broberg och schlagervinnaren Anna Bergendahl gästar första programmet.
- Liksom tidigare år kör man med fasta inslag som återkommer i varje program. Årets modell ser man redan i sommarens första "Allsång på Skansen", säger Expressens tv-krönikör Anders Björkman.

Börjar 29 juni

Presskonferensen inleddes på ett soligt Skansen. Allsång på Skansen fyller i år 75 år och första programmet sänds den 29 juni.
- Det ska bli väldigt kul att leda programmet, säger Anders Lundin.
Carola Häggkvist kommer in på scenen. Följs av Robert Broberg.
- The Ark kommer också, säger Lundin.
- En grupp, lite komik, ung aktuell artist, veteranen och stjärnan. Passar in perfekt på premiären 29 juni: The Ark, Mozart Group, Anna Bergendahl, Robert Broberg och Carola, säger Anders Björkman.

Eric Saade och Darin

I andra programmet kommer bland andra Eric Saade och Mikael Wiehe.
I tredje programmet kommer bland andra Darin och Kikki Danielsson.
Fjärde programmet gästas av bland andra Salem al Fakir och Thomas di Leva.
I femte programmet får publiken njuta av till exempel Mando Diao och Thorsten Flinck.
Andra artister i sommarens Allsång är Lill Lindfors, Jakob Hellman Jerry Williams, Charlotte Perelli, Jonas Gardell, Måns Zelmerlöw och Sarah Dawn Finer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag