Artisterna i kö för att spela på Clooneys Haiti-gala

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. George Clooneys tv-gala för de nödlidande i Haiti får kändisarna att stå i kö för att få uppträda. Bruce Springsteen, Jay-Z, Taylor Swift, Bono, Alicia Keys - för att nämna några.
Tv-galan sänds på fredag kväll amerikansk tid. I Sverige sänds den i MTV och Kanal 5 klockan 02.
George Clooney är värd för den två timmar långa galan. Han kommer att finnas i Los Angeles och får hjälp av Haiti-födde Wyclef Jean i New York. En grupp artister kommer också att spela i London. Dessutom medverkar CNN:s stjärnreporter Anderson Cooper direkt från Haiti.
Alla de stora amerikanska tv-bolagen samproducerar galan. Den kan också ses direkt på YouTube, MySpace och AOL.
Behållningen går till en rad hjälporganisationer.
Galan kommer också att sändas i SVT på lördag kväll klockan 21.00.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag