Mycket känns igen men tack och lov känns inget uttjatat på Håkan Hellströms premiär. Foto: Per Nilsson
Mycket känns igen – men tack och lov känns inget uttjatat på Håkan Hellströms premiär. Foto: Per Nilsson

Anders Nunstedt: Hellström visar återigen att han är kungen av pop

Publicerad
Uppdaterad
HÄSSLEHOLM. Håkan Hellström har inget kvar att bevisa.
Därmed borde han ha hamnat i en av rockmusikens besvärligaste återvändsgränder.
Men han hittar en väg ut igen.
Han visar återigen vem som är kung av pop.
Det är inte som att vi inte varit här förut:
Sommarpremiär i Hässleholm, med en ny skiva i ryggen.
Men Håkan Hellström klarar att grilla även den biffen annorlunda än förra gången. Köttet är det samma, men super-tjommen lyckas ändå pressa in nya smaksensationer.
Egentligen borde det ju ha varit dags för en större kursändring nu. Något akustiskt?
Något nytt att luta sig mot? Augustifamiljen är ett fenomenalt kompband och allt det där, men Håkan Hellströms senaste turnéer vilar mycket på samma dramaturgi, sound och låtval.
Mycket känns igen - men tack och lov känns inget uttjatat.

Stor sommarpremiär
i all ära, Håkan Hellströms festivalspelning är även ett litet genrep inför det göteborgskalas som ska äga rum i kväll.
Då planeras det för en dubbelt så lång konsert.'
Och apropå Springsteen, höll jag på att säga, så blir man lycklig i hjärtat av att se med vilken kraft och övertygelse Håkan Hellström kliver in i uppdraget.
Inte för att han kämpar i någon motvind. Jublet som möter idolen är öronbedövande och konsertens öppning är ett hejdundrande svar.
Full fart från första början, med en bra balans mellan gammalt och nytt - och sedan en ljuvlig resa som kantas av höjdpunkter.

"Man måste dö några
gånger innan man kan leva", "En vän med en bil", "Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din" är en ljuvlig svit bland flera. Mest imponerande är kanske Håkans förmåga att hålla kvar publikens uppmärksamhet i de lugnare numren på en sån här spelning.
I "Gårdakvarnar och skit" och "Vid protesfabrikens stängsel", exempelvis.
Ett sagolikt styrkebesked. En kunglig uppvisning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag