Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Anders Nunstedt: "Är djupt tragiskt"

Publicerad
Uppdaterad
Expressens musikredaktör Anders Nunstedt är inte förvånad över att Hultfred nu går i graven - men tycker det är mycket tråkigt.
- Det är djupt tragiskt eftersom det berör så många. En hel bygd har levt på den här festivalen så länge, säger han.

Drygt en vecka innan den 25:e upplagan av Hultsfredsfestivalen meddelade arrangörerna att festivalen läggs ner.
Anders Nunstedt har många gånger bevakat festivalen och han tycker att det är tråkigt att den nu läggs ner.

Förlorat in själ

- Det är djupt tragiskt eftersom det berör så många. En hel bygd har levt på det här så länge, och många har hela sin identitet i festivalen. Samtidigt är det inte särskilt förvånande. De senaste tio, femton åren har Hultfredsfestivalen förlorat lite av sin själ. Man har bokat så brett som möjligt och tappat fingertoppskänslan, säger Anders Nunstedt, som dock har många fina musikminnen från festivalen:
- I början av 1990-talet var Hultsfred Sveriges musikcentrum, och man bokade exempelvis in Oasis som gjorde sin första spelning utomlands där. Det är en konsert jag aldrig glömmer, och några månader senare var de Europas största rockband. Det var en riktigt fingertoppsbokning, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag