Foto: Robban Andersson
 Foto: Robban Andersson

Anders Björkman: Han tänker med gott humör ta emot två miljoner kronor

Publicerad
Uppdaterad
Lundins blandning, den raden av artister känner man igen.
Största nyheten är att Anders Lundin i år tycker om att leda "Allsång på Skansen".
Han spolar "självömkan", han ser inte längre ut som att han vill ta sitt liv, utan tänker med gott humör ta emot folkets kärlek och två miljoner kronor av SVT.
Nej, gaget, det avslöjar inte SVT, utan det är bara mitt räknesätt. Han lär ha fått 1,5 miljoner när det bara var sex program och i år är det åtta.
"Allsång på Skansen" är SVT:s bredaste underhållning efter "Melodifestivalen" och publiken är i alla åldrar. Även om majoriteten 60 plus muttrar när 18 minus tjuter framför scenen.
Därför blandar SVT noga. Den äldre publiken blir rasande om det inte finns en enda "riktig artist", så de får Robert Broberg, Kikki Danielsson, Lill Lindfors, Jerry Williams och förstås Carola, alla års önskegäst.

Lite ungt och nytt från "Idol" och "Melodifestivalen" måste med och så vinnarna i SVT:s egna program "Dansbandskampen", "Jakten på Julia" och "Melodifestivalen".
"Allsång på Skansen" är också stället att sälja en del biljetter på i höst. Hanna Lindblad har huvudrollen i musikalen "I hetaste laget", Julia-vinnaren Lisette Pagler är med både i "Singin' in the rain" i Malmö och med Måns Zelmerlöw i "Romeo och Julia" i Stockholm. Och pensionärsrockaren Jerry Williams säljer sin show som fortsätter i höst.
Om Magnus Uggla dyker upp, så blir det i sista programmet. Då är sångerskan Sarah Dawn Finer bokad och hon är ny primadonna i "Ugglas revy", som ska ha premiär i Stockholm.

En sak till: Fem av artisterna ur "Allsång på Skansen" är också med hos konkurrenten i TV4, "Lotta på Liseberg" - Anna Bergendahl, Eric Saade, Timoteij, Charlotte Perrelli, Måns Zelmerlöw.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag