Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anastacia: Jag har bröstcancer

LONDON. Popstjärnan Anastacia har bara fyllt 29 år.
Men måste nu kämpa mot bröstcancer.
- Våra tankar är med henne, säger Gary Farrow, vice president på skivbolaget Sony.

FAKTA

Anastacia
Ålder: 29
Familj: Föräldrarna skilde sig tidigt.
Pappan var sångare och mamman uppträdde på Broadway.
Genombrott: I The Cut, talangshow på MTV, 1998.
Största hit: Im outta love, 2000.
Största ögonblick: Framförde VM-låten Boom! inför 1,5 miljarder tv-tittare på avslutningscermonin efter fotbolls-VM i Japan, 2002.
Senast: Har en ny hit med Love is a crime, som är med i filmversionen av Chicago som gjort succé och tippas som en av Oscarfavoriterna.

Anastacia sjöng den officiella låten under fotbolls-VM förra sommaren och kan i år vinna en Oscar för ledmotivet till succéfilmen Chicago. Hon fick ett sent genombrott, mycket beroende på att hon drabbade av Crohns sjukdom som 13-åring. - Jag fick ett stort ärr på magen efter operationen och vågade inte ens närma mig pojkar innan jag fyllt 18, har hon berättat. Nu är Anastacia en av världens mest framgångsrika artister. Men måste hastigt stoppa upp karriären. - Hon har åtaganden som att göra klart sin senaste video den här veckan. Sedan kommer hon koncentrera sig på det här helt och hållet, berättar Gary Farrow på skivbolaget. Anastacia upptäckte en knöl i bröstet och gick till läkare. - Hon fick beskedet i helgen. - De upptäckte (cancern) i ett tidigt skede. Måste opereras Anastacia är bara 29 år och har en svår kamp framför sig. - Hon är införstådd med att att hon måste genomgå en operation, berättar hennes skivbolagschef. Sångerskan Anastacia fick chockbeskedet i helgen hon har drabbats av bröstcancer. Enligt The Sun har läkarna klargjort för henne att hon förmodligen måste genomgå strålningsbehandling. - Våra tankar är med henne, säger Gary Farrow till The Sun. 74 procent av kvinnorna som drabbas är vid liv fem år senare. Enligt The Sun har läkarna klargjort för henne att hon förmodligen måste genomgå strålningsbehandling. Garry Farrow på Sony säger: - Alla som känner Anastacia vet att hon är en fighter. Sångerskan befinner sig just nu i hemmet i San Diego, Kalifornien. Anastacia är ensam sedan hon bröt upp från pojkvännen Shawn Woods förra året. Men det är inte första gången hon kämpar mot en svår sjukdom. Hon har levt med tarmsjukdomen Crohns sedan hon var 13 år. Om den erfarenheten, har hon sagt: - Sjukdomen har lärt mig att leva för varje ögonblick och hjälpt mig att förstå hur jag reagerar i olika situationer i livet.

Vanligaste cancerformen

    Bröstcancer är den allra vanligaste cancerformen hos svenska kvinnor och allt fler drabbas. Möjliga behandlingar är operation, cellgifter, strålbehandling och läkemedel.
      Omkring 10 procent av fallen beror på ärftliga faktorer. Kvinnor som får sin mens tidigt eller kommer i övergångsåldern sent löper ökad risk. Långvarig p-pilleranvändning, längre tids hormonbehandling efter klimakteriet och hög alkoholkonsumtion är andra riskfaktorer.
        Graviditet i unga år, många barn och amning är skyddsfaktorer. Källa: Cancerfonden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.