Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Amy Diamond i "Alice i Underlandet"

Sångerskan Amy Diamond har huvudrollen som Alice i "Alice i Underlandet" på Maximteatern.Foto: Sven Lindwall
Sångerskan Amy Diamond satsar på musikal. På annandag jul har Maximteatern i Stockholm premiär på "Alice i Underlandet" med Amy Diamond i huvudrollen. "Det här är som klippt och skuret för Amy", säger producenten.
Sångerskan Amy Diamond satsar på musikal. På annandag jul har Maximteatern i Stockholm premiär på "Alice i Underlandet", med Amy Diamond i huvudrollen som Alice som en dag trillar ner i ett kaninhål och hamnar i en värld som strider mot all logik. Alla övriga roller i pjäsen - som Hattmakaren, Katten, Larven och Vita kaninen - görs av Roger Westberg.
-Det här är som klippt och skuret för Amy, en pjäs om en ung flickas resa mot vuxenvärlden. Det är en berättelse om att våga tro på sig själv, även om världen omkring beter sig konstigt - Alice möter onekligen ett antal underliga figurer på sin väg genom Underlandet, säger producenten Mats Jacobson i ett pressmeddelande.
Boken "Alice i Underlandet" skrevs av Lewis Carroll 1865. Nästa år har en ny filmatisering av Tim Burton premiär, med Johnny Depp i rollen som Hattmakaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.