Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Allsången" blev Evas genombrott

Under en promenad på "Wheels & wings"-mässan får Eva Eastwood stanna flera gånger för att skriva autografer. Christer Johansson snor åt sig en på bröstet. "En autograf värd att tatuera", säger han.
För en vecka sedan hade Eva Eastwood, 37, en liten men trogen skara fans. Efter Allsång på Skansen
i tisdags börjar skaran bli riktigt stor.
- Det känns kul att få det här genombrottet, säger hon.
Hon tog Skansen med storm och tv-publiken fick upp intresset för henne. - Från att ha varit en förvirrad lite mystisk typ får man respekt. Det värmer i hela själen, säger Eva Eastwood när hon laddar med kaffe mellan spelningarna på Wheels & wings-mässan i Varberg.

Började i Nashville

Musikkarriären är tio år gammal. Den började i Nashville, USA. Hon och maken Jan, som är basist i hennes band Major Keys, var där på smekmånad 1995 och trivdes så bra att de återvände två år senare. Eva tog med gitarren och bytte efternamn till Eastwood amerikanerna hade svårt att uttala Östlund. - När jag satt där och spelade min musik på krogarna blev jag erbjuden skivkontrakt. Eva tackade nej, hon ville inte flytta till USA. Men en idé föddes. - Jag och Janne bestämde oss för att jag skulle satsa på musiken. Så jag tog tjänstledigt från hemtjänsten.

Gjort fem skivor

Eva har inte gått tillbaka till vårdjobbet. I dag har Eva Eastwood & The Major Keys släppt fem skivor. Den senaste En ny stil i stan ser ut att bli en storsäljare. - Men jag har redan allt jag vill ha. Min familj, mitt band, huset och trädgården.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!