Alexander Bard. Foto: Ylwa Yngvesson
Alexander Bard. Foto: Ylwa Yngvesson

Alexander Bard bildar nytt band

Publicerad
Uppdaterad
Efter Army of Lovers, Vacuum, Alcazar och Bodies Without Organs - nu är det dags för Alexander Bard att producera ett nytt band.
- Det heter Gravitonas, säger Bard till Expressen.
Det nya bandet kommer att kretsa kring sångaren Andreas Öhrn. Medproducent blir Henrik Wikström.
Wikström har ett rikt förflutet i Melodifestivalen. Det var han som skrev Carolas "Evighet" och "Cara Mia" med Måns Zelmerlöw.

BWO tar baby-paus

Det nya bandet kommer att präglas av ett mörkare sound än det BWO har. Man kallar det "electronrock". BWO går nu i ide eftersom Martin Rolinski i bandet väntar barn.
- Men, säger Alexander Bard, efter baby-pausen siktar mitt eget band på en ny cd under 2010.
Den nu 48-årige Alexander Bengt Magnus Bard från Motala är debattör, travhästuppfödare, författare, låtskrivare, musiker och producent.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag