Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Aldrig funnits något annat än att bli artist"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Zara Larsson är namnet på allas läppar.

Efter över en miljon träffar på Youtube på tre veckor och en färsk förstaplacering på singellistan spås hon en lysande framtid.

- Det har aldrig funnits något annat än att bli artist, säger Zara och berättar om hur hon upptäcktes av Laila Bagge.

Hon har knappt hunnit slå igenom, men redan har jämförelserna med Beyoncé och Rihanna ekat genom sociala medier. För Zara Larsson, 15, är det svårt att ta in vad som händer just nu. Hennes låt "Uncover" har redan legat etta på Itunes och i går placerade den sig i toppen på singellistan, Digilistan.

- Det känns hur bra som helst. Jag hade aldrig förväntat mig något sådant här. Jag har lite svårt att fatta att det har gått så bra. Man inser inte riktigt hur stort det är. Det är svårt att ta in. Och jag är ju bara 15.

"Det var helt sjukt"

Men Zara är ingen duvunge. 2008 vann hon "Talang" som 10-åring. Året efter satt hon som publik under en fredagsfinal i "Idol". En kväll som skulle komma att bli avgörande.

- Under pausen gick vi fram till juryn för att få deras autograf, och då sa min kompis och min mamma att de borde skriva en låt till mig och att jag hade vunnit "Talang". Jag tyckte att det var superpinsamt och ville bara sjunka genom marken, berättar Zara.

Men hon fick deras mejladresser och Zaras mamma skickade ett mejl till Laila Bagge, som nappade.

- Typ en vecka senare satt hon i vårt kök och hade stora planer. Det var helt sjukt.

Genom Laila kom Zara i kontakt med Ola Håkansson, som knöt henne till sitt skivbolag.

När Zaras ep "Introducing" släpptes för en vecka sedan hyllades den av bland andra Expressens musikredaktör Anders Nunstedt.

"Exceptionell sångtalang"

- Jag höll på att trilla av kontorsstolen första gången jag hörde henne sjunga. Zara är en exceptionell sångtalang, säger han.

- Man får lite press på sig. Nu när det har gått så bra vill man inte sänka sig, och det är lite jobbigt, säger Zara.

I framtidsplanerna ligger, förutom att söka till gymnasiet, mer studiojobb för ytterligare en ep och ett fullängdsalbum till hösten. Zaras dröm är att först ta över Sverige - sen världen.

Bidar sin tid

- Det är ju det man hoppas på, säger hon och skrattar blygsamt.

- Speciellt nu när det har gått bra i Sverige så kan man komma till USA och visa upp det. Det finns ju bolag i USA som är intresserade, men vi väntar på rätt tillfälle.

Det här är Zara Larsson

Ålder: 15.

Bor: Enskede i Stockholm.

Familj: Mamma, pappa, syskon och pojkvän.

Gör: Går i nian på Kulturama. Har nyligen släppt hyllade ep:n "Introducing". Singeln "Uncover" har legat etta på Itunes, fick en miljon träffar på Youtube på tre veckor och ligger etta på singellistan.

Bakgrund: Vann talangtävlingen "Stjärnskott" 2007. Vinnare av "Talang" i TV4 2008. Medverkade i dokumentärserien "Jag ska bli en stjärna" på TV4 2009. Har sjungit med Helges a ll s tars i Gävle med bland andra systrarna Sandén, Amy Diamond och "Idol"-tvåan Alice Svensson.

SÅ HYLLAS ZARA LARSSON:

Tobias Blom, medlem i Talangjuryn 2008:

"Jag hörde henne på digilistan i dag och bara: what, vår lilla Zara! Det är jätteroligt. Jag minns att hon hade en enorm star quality trots att hon var så ung som hon var när hon vann " Talang" . Det är sjukt roligt att det har gått så bra och när jag hör henne tänker jag att det är väldigt likt Rihanna och det är en fantastisk komplimang. Jag tror att hon kan bli hur stor som helst."


Laila Bagge, på sin blogg:

"När jag träffade henne första gången var hon fantastiskt duktig redan då, men under dessa åren har hon utvecklats ännu mer vilket är så kul att ha fått följa och vara delaktig i."


Bert Karlsson, medlem i Talangjuryn 2008:

"Hon hade en fantastisk röst och ville väldigt mycket. Hon var jätteduktig naturligtvis."


Expressens musikredaktör Anders Nunstedt:

"Det är svårt att säga hur långt hon kan gå. Men Zaras närvaro och sångtalang talar för henne. Med rätt omgivning och matchning kan hon absolut nå framgångar även internationellt. Det ska bli väldigt spännande att följa hennes karriär. Den kunde inte fått en mer spännande start."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.