Agnes "Don't go breaking my heart"

Publicerad
Uppdaterad
2008 fick Agnes en världshit med "Release me".
Nu är "Idol"-vinnaren tillbaka. Med en singel som låter som om den kom för tre år sedan.
Agnes Carlsson gick från att vara en "Idol"-artist i ­mängden till en glittrande stjärna när hon övergav r'n'b-spåret och omfamnade discon. "Release me" blev aldrig någon superhit i Sverige, men den ­toppade listorna i Polen och ­Bulgarien. Framför allt låg den topp tre i England och blev en dans­golvsdänga i USA.
"Don't go breaking my heart", skriven av Agnes, pojkvännen Vincent Pontare samt ­Magnus Lidehäll (Britney, Kylie) ­rymmer samma dansanta energi som "Release me". Det låter som en hit redan vid första lyssningen, men det låter också som att man hört den förut. Låg den på förra albumet ­kanske? Gjorde inte ­Alcazar samma sak senaste de var med i Melodi­festivalen?

Nej, men det låter bra nära.
Agnes sjunger rent och varmt, refrängen är så tydlig att man kan upptäcka den på flera mils avstånd och låtens discostråkar pumpar effektivt upp verserna. Det är stabilt. Samtidigt är det svårt att komma från känslan av att Agnes sound utvecklats cirka noll komma noll procent sedan sist.

Det krävs nog mer än en snygg repris för att slå internationellt den här gången. Men det lär bli en stor radiohit i Sverige.

Fotnot: "Don't go breaking my heart" ges ut i morgon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag