Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Abba släpper ny singel – lyssna på låten här

Abba släpper nya singeln ”Just A Notion” från kommande albumet ”Voyage”.
Foto: Abba
Den 5 november släpper Abba albumet ”Voyage”, som 2022 följs upp med digitala konserten ”Abba Voyage”.
Foto: Abba Voyage/Twitter
Abba på besök i Tyskland på 1970-talet.
Foto: ALAMY STOCK PHOTO

Abba har släppt ännu en låt från kommande albumet ”Voyage”. 

Den nya singeln ”Just A Notion” skulle ha hamnat på en Abba-skiva redan 1979, men togs bort från albumet. 

Än i dag vet inte bandmedlemmen Björn Ulvaeus varför låten inte kom med då.

– Det är ett mysterium och kommer fortsätta att vara ett mysterium, säger han i ett pressmeddelande.

Låten finns nu att lyssna på världen över.

För ett par dagar sedan gav Abba fansen ett smakprov av den nya singeln ”Just A Notion” på sin Youtube-kanal. Låten skrevs egentligen redan 1978, och skulle ha platsat på skivan ”Voulez-Vous” från 1979 – men låten togs bort från albumet, och släpptes aldrig. 

Men nu, drygt 40 år senare, får låten en plats på albumet ”Voyage” som släpps 5 november. Och vid midnatt, natten till 22 oktober, släpptes låten som tredje singel från det kommande albumet.

I ett pressmeddelande berättar Björn Ulvaeus om låten och hur han nu inte längre minns varför den inte kom med på ”Voulez-Vous”-skivan:

– Så här i efterhand har jag ingen aning. Det är en bra sång med jättebra sång, säger han och berättar också att sången i låten består av originalinspelningarna från 1978.

– Nu har Benny spelat in ny bakgrundssång och vi har lagt till trummor och gitarrer. På ett sätt visar det vad vi planerar att göra med ABBA Voyage 2022. Där kommer vi ha ett liveband som spelar, men all sång kommer vara från de gamla inspelningarna.  

https://twitter.com/ABBAVoyage/status/1451112773681926147

Abba tog världen med storm när de förra månaden gjorde comeback efter en 39 år lång paus. De nya singlarna ”I Still Have Faith In You” och ”Don't Shut Me Down” har hyllats världen över.

Till följd av nya albumet i november så planerar gruppen att hålla en fullt digital och spektakulär konsert 27 maj nästa år – i Abba-arenan som byggts för just detta ändamål i Queen Elizabeth Olympic Park i London.

Arenan rymmer 3000 åskådare.

Lyssna på låten här:

https://open.spotify.com/track/1vzLCOukxhUA26QnqACxVL?si=6f3c98fc5d7148c9
Exklusiv intervju med Bernard Löhr – mannen bakom Abbas nya album.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.