Mumford and Sons Foto: Gian Ehrenzeller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNMumford and Sons Foto: Gian Ehrenzeller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mumford and Sons Foto: Gian Ehrenzeller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mumford and Sons Foto: Mairo Cinquetti / MAIRO CINQUETTI/IBL SPLASH NEWSMumford and Sons Foto: Mairo Cinquetti / MAIRO CINQUETTI/IBL SPLASH NEWS
Mumford and Sons Foto: Mairo Cinquetti / MAIRO CINQUETTI/IBL SPLASH NEWS

Mumford and Sons bojkottar Bråvalla

Publicerad

Efter flera misstänkta fall av våldtäkter på Bråvalla:

Nu bojkottar Mumford and Sons festivalen - fram till dess att polis och arrangörer bekämpat problemen.

"Vi kommer inte spela på den här festivalen innan vi blivit försäkrade av polis och arrangörer att de gör något för att bekämpa vad som verkar vara en väldigt hög siffra av rapporterat sexuellt våld", skriver bandet på sin Facebook.

På Bråvallafestivalen i Norrköping i helgen inträffade ett antal misstänkta fall av våldtäkt. Under den första dagen av festivalen inträffade två misstänkta våldtäkter, under den andra ytterligare två - och under den tredje festivaldagen ska ett våldtäktsförsök ha inträffat.

Något som har fått bandet Mumford and Sons att reagera.

Bandet väljer nu att bojkotta festivalen.

"Vi är bestörta över att höra vad som hände på Bråvallafestivalen i helgen. Festivaler är en fest för musik och människor, ett ställe att få släppa loss och känna sig säker av att göra det", skriver bandet på sin officiella Facebooksida.

 

LÄS MER: Bråvallas arrangör: Sluta förstöra

 

Mumford and Sons: "Kommer inte spela igen"

Mumford and Sons meddelar på sin Facebook att bandet inte kommer spela på festivalen igen, förrän polis och arrangörer har bekämpat problemen.

"Vi kommer inte spela på den här festivalen igen innan vi blivit försäkrade av polis och arrangörer att de gör något för att bekämpa vad som verkar vara en väldigt hög siffra av rapporterat sexuellt våld", skriver bandet.

 

 

 

LÄS MER: Zaras ilska efter våldtäkten i publiken

 

Zara Larsson reagerade på Twitter efter anmäld våldtäkt

Zara Larsson spelade även hon på Bråvallafestivalen och reagerade på Twitter efter att en ung kvinna anmält att hon våldtagits under artistens konsert.

"Fyfan för dig som helt skamlöst våldtar en tjej i publikhavet. Du förtjänar att brinna i helvetet", skrev Zara Larsson bland annat.

Larsson gick sedan vidare med att uttrycka sin ilska mot killar som gör det svårt för tjejer att ha kul och känna sig trygga när de går på festival.

"Fy fan för er killar som får tjejer att känna sig osäkra när de går på festival. Jag hatar killar. Hatar hatar hatar", skrev hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag