Mumford and Sons bojkottar Bråvalla

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mumford and Sons
Foto: Gian Ehrenzeller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mumford and Sons
Foto: Mairo Cinquetti / MAIRO CINQUETTI/IBL SPLASH NEWS

Efter flera misstänkta fall av våldtäkter på Bråvalla:

Nu bojkottar Mumford and Sons festivalen - fram till dess att polis och arrangörer bekämpat problemen.

"Vi kommer inte spela på den här festivalen innan vi blivit försäkrade av polis och arrangörer att de gör något för att bekämpa vad som verkar vara en väldigt hög siffra av rapporterat sexuellt våld", skriver bandet på sin Facebook.

På Bråvallafestivalen i Norrköping i helgen inträffade ett antal misstänkta fall av våldtäkt. Under den första dagen av festivalen inträffade två misstänkta våldtäkter, under den andra ytterligare två - och under den tredje festivaldagen ska ett våldtäktsförsök ha inträffat.

Något som har fått bandet Mumford and Sons att reagera.

Bandet väljer nu att bojkotta festivalen.

"Vi är bestörta över att höra vad som hände på Bråvallafestivalen i helgen. Festivaler är en fest för musik och människor, ett ställe att få släppa loss och känna sig säker av att göra det", skriver bandet på sin officiella Facebooksida.


LÄS MER: Bråvallas arrangör: Sluta förstöra


Mumford and Sons: "Kommer inte spela igen"

Mumford and Sons meddelar på sin Facebook att bandet inte kommer spela på festivalen igen, förrän polis och arrangörer har bekämpat problemen.

"Vi kommer inte spela på den här festivalen igen innan vi blivit försäkrade av polis och arrangörer att de gör något för att bekämpa vad som verkar vara en väldigt hög siffra av rapporterat sexuellt våld", skriver bandet.
LÄS MER: Zaras ilska efter våldtäkten i publiken


Zara Larsson reagerade på Twitter efter anmäld våldtäkt

Zara Larsson spelade även hon på Bråvallafestivalen och reagerade på Twitter efter att en ung kvinna anmält att hon våldtagits under artistens konsert.

"Fyfan för dig som helt skamlöst våldtar en tjej i publikhavet. Du förtjänar att brinna i helvetet", skrev Zara Larsson bland annat.

Larsson gick sedan vidare med att uttrycka sin ilska mot killar som gör det svårt för tjejer att ha kul och känna sig trygga när de går på festival.

"Fy fan för er killar som får tjejer att känna sig osäkra när de går på festival. Jag hatar killar. Hatar hatar hatar", skrev hon.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.