Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Motörheads vädjan inför begravningen

Ian Lemmy Kilmister, Motörheads sångare, dog kort efter sin cancerdiagnos. Den 29 december gick rockikonen bort i sitt hem omgiven av sin familj. Han blev 70 år gammal.
Foto: Ludvig Thunman
Foto: Emilia Olofsson
Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt

Lemmy Kilmisters begravning kommer livesändas på Youtube.

Motörhead uppmanar nu fansen att följa ceremonin från barer runtom i världen.

"Skåla tillsammans med oss", skriver bandet via sin Facebooksida.

Ian Lemmy Kilmister, Motörheads sångare, dog kort efter sin cancerdiagnos. Den 29 december gick rockikonen bort i sitt hem omgiven av sin familj. Han blev 70 år gammal.

Nu meddelar Motörhead via sin officiella Facebooksida att hans begravning kommer livesändas på Youtube.

För att undvika eventuellt kaos som skulle kunna uppstå om fansen dyker upp på ceremonin, ombeds de att i stället ta del av stunden på en bar någonstans i världen.

Motörhead: "Gå till din favoritbar"

"Vi ber er, respektfullt, att inte komma till kyrkogården. Men vi vill ändå att ALLA ska vara en del av detta - så vi kommer livesända ceremonin via Motörheads officiella Youtubekanal", skriver bandet och fortsätter:

"Vart du än befinner dig, snälla, samla dina kära "Motörheadbangers" och titta på ceremonin".


LÄS MER: Dokument: Lemmy Kilmisters vilda rockliv


Motörhead skriver vidare att de vill skåla med Lemmys fans och fira hans legendariska liv, snarare än sörja.

"Gå till din favoritbar, eller favoritklubb. Se till att de har internetuppkoppling och skåla tillsammans med oss. Vart ni än möts, se till att vi runtom i värden samlas lördag den nionde januari för att fira vår kära vän, och en oersättlig ikons, liv".


LÄS MER: Ozzy Osbournes hyllning till Lemmy Kilmister


Lemmy Kilmisters sista ord

Beskedet om Lemmy Kilmisters död skakade världen. Världsstjärnor som Ozzy Osbourne, Nikki Sixx och Gene Simmons skrev om sorgen. Även svenska bandkollegan Mikkey Dee berättade om förlusten.

– Det är hemskt. Det här är helt galet, helt sanslöst. Han åkte hem sade han: "I had a good run, fuck it", sedan lade han sig ner och dog i princip, sade Mikkey Dee då.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.