Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Motörhead ställer in konserten i Århus

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gitarristen Phil Campbell blev tidigare i veckan akut sjuk och tvingades åka till sjukhus i Berlin.
Foto: Ludvig Thunman
"Han får ta det lugnt på scenen, men han kommer att spela som det ser ut i dag", säger Mikkey Dee.
Foto: Robin Aron
Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik Jansson

Motörhead tvingas ställa in ännu en konsert, i Århus.

Gitarristen Phil Campbell ligger fortfarande på sjukhus - men kommer flygas in direkt till spelningen i Göteborg.

– Han får ta det lugnt på scenen, men han kommer att spela som det ser ut i dag, säger kollegan Mikkey Dee.

Gitarristen Phil Campbell blev tidigare i veckan akut sjuk och tvingades åka till sjukhus i Berlin. Motörhead tvingades ställa in sina spelningar i Berlin och Hamburg som skulle ha ägt rum i helgen.

"Vår bror, gitarristen Phil Campbell, har plötsligt blivit inlagd på sjukhus. Han kommer att må bättre snart men det finns inget annat alternativ än att ställa in spelningen i Berlin", skrev bandet på sin officiella Facebooksida på fredagen.

Nu tvingas metalbandet ställa in ännu en spelning, med bara två dagar kvar tills de står på scenen i Göteborg.


LÄS MER: Motörhead ställer in konserten i Hamburg


Den inställda konserten skulle ha varit i Århus, Danmark, i morgon måndag.

Men Mikkey Dee, trummis i Motörhead, berättar att Phil Campbell flygs in direkt från Berlin till spelningen i Göteborg på tisdag.

– Han får ta det lugnt på scenen, men han kommer att spela som det ser ut i dag. Phil flygs in från Berlin och sjukhuset där, direkt till Göteborg. Sedan kör vi Göteborg, Stockholm, Oslo, Helsingfors och de spelningarna i Tyskland som flyttades, säger han.


LÄS MER: Motörhead ställer in sin konsert i Berlin


Vad Phil Campbell drabbats av vill Mikkey Dee inte berätta.

– Vi vet precis vad det är, men vi vill inte gå ut med det just nu. Det var en akut situation som, nu med facit i hand nu när han är reparerad, inte är någon fara. Det blev en akut situation och det har han tagit hand om.

Anledningen till att man ställde in spelningen i Århus, och inte flyttade den som de andra spelningarna, berättar han är för att de hade kort om tid.

– Vi skulle spela kortare gig där och vi var tvungna att vara därifrån vid tio. Samtidigt får vi inte dit Phil i tid heller, så det blev ganska naturligt att ställa in, säger Mikkey Dee.

Motörhead spelar i Göteborg på tisdag, den 1 december. På fredag, den 4 december, har de konsert i Stockholm.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.