Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Motörhead lägger ned – efter Lemmys död

Motörhead lägger ner efter Lemmy Kilmisters död.
Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt
Mikkey Dee berättar om beskedet.
Foto: Carlo Allegri

Efter Motörheadsångaren Lemmy Kilmisters plötsliga död - nu berättar trummisen och vännen Mikkey Dee att bandet lägger ned. 

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead, säger han. 

Lemmy Kilmister, sångare i Motörhead, dog i går natt 70 år gammal - det var en extremt aggressiv form av cancer som plötsligt tog rockikonens liv. Diagnosen fick han den 26 december i år. 

Dödsfallet kom som en chock för svenska bandkollegan, Mikkey Dee, som nu levererar nästa sorgebesked till fansen: 

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead. Men bandet fortsätter leva i mångas minne, säger han. 

Motörheads sista spelning

Bandet, som grundades i London redan 1975, kommer efter Lemmys död sluta turnera och det blir inga fler skivor, säger Mikkey Dee. 

– Vi åker inte ut på några mer turnéer eller någonting. Och det blir inga mer skivor. Men varumärket lever kvar, och Lemmy lever kvar i allas hjärtan, säger Mikkey Dee. 


LÄS MER: Här är hyllningarna till Lemmy Kilmister


Mikkey Dee: "Gjorde av med all sin energi"

Den sista staden att få husera Motörhead blev Berlin tidigare i år. Trots att Lemmy Kilmister redan då mådde dåligt kämpade han sig igenom hela europaturnén. 

– Han var så fruktansvärt smal, han gjorde av med all sin energi på scenen, och sedan var han väldigt, väldigt trött. Det är ju helt otroligt att han kunde spela, att han kunde avsluta europaturnén, det var ju bara 20 dagar sedan. Helt ofattbart, säger Mikkey Dee. 


LÄS MER: Se hyllningsvideon till Lemmy Kilmister


Lemmy Kilmister avslutade turnén 

Motörheads trummis, Mikkey Dee, menar att bandet avslutade sin karriär på bästa sätt. 

– Det känns helt fantastiskt att vi fick avsluta turnén med honom, det värmer verkligen att vi inte ställde in på grund av Lemmy, säger han och fortsätter: 

– Jag är oerhört tacksam över de åren vi har haft, och att vi haft så kul tillsammans. Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.