Motörhead lägger ner efter Lemmy Kilmisters död. Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / TtMotörhead lägger ner efter Lemmy Kilmisters död. Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt
Motörhead lägger ner efter Lemmy Kilmisters död. Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt
Mikkey Dee berättar om beskedet. Foto: Carlo AllegriMikkey Dee berättar om beskedet. Foto: Carlo Allegri
Mikkey Dee berättar om beskedet. Foto: Carlo Allegri

Motörhead lägger ned – efter Lemmys död

Publicerad

Efter Motörheadsångaren Lemmy Kilmisters plötsliga död - nu berättar trummisen och vännen Mikkey Dee att bandet lägger ned.

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead, säger han.

Lemmy Kilmister, sångare i Motörhead, dog i går natt 70 år gammal - det var en extremt aggressiv form av cancer som plötsligt tog rockikonens liv. Diagnosen fick han den 26 december i år.

Dödsfallet kom som en chock för svenska bandkollegan, Mikkey Dee, som nu levererar nästa sorgebesked till fansen:

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead. Men bandet fortsätter leva i mångas minne, säger han.

Motörheads sista spelning

Bandet, som grundades i London redan 1975, kommer efter Lemmys död sluta turnera och det blir inga fler skivor, säger Mikkey Dee.

– Vi åker inte ut på några mer turnéer eller någonting. Och det blir inga mer skivor. Men varumärket lever kvar, och Lemmy lever kvar i allas hjärtan, säger Mikkey Dee.

 

LÄS MER: Här är hyllningarna till Lemmy Kilmister

 

Mikkey Dee: "Gjorde av med all sin energi"

Den sista staden att få husera Motörhead blev Berlin tidigare i år. Trots att Lemmy Kilmister redan då mådde dåligt kämpade han sig igenom hela europaturnén.

– Han var så fruktansvärt smal, han gjorde av med all sin energi på scenen, och sedan var han väldigt, väldigt trött. Det är ju helt otroligt att han kunde spela, att han kunde avsluta europaturnén, det var ju bara 20 dagar sedan. Helt ofattbart, säger Mikkey Dee.

 

LÄS MER: Se hyllningsvideon till Lemmy Kilmister

 

Lemmy Kilmister avslutade turnén

Motörheads trummis, Mikkey Dee, menar att bandet avslutade sin karriär på bästa sätt.

– Det känns helt fantastiskt att vi fick avsluta turnén med honom, det värmer verkligen att vi inte ställde in på grund av Lemmy, säger han och fortsätter:

– Jag är oerhört tacksam över de åren vi har haft, och att vi haft så kul tillsammans.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag