Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Motörhead-gitarrist död: "En sån chock"

Motörhead på scen 2004.Foto: ULF RYD
Den klassiska uppställningen av Motörhead: Lemmy, Phil Taylor och ”Fast” Eddie Clarke.Foto: REX/SHUTTERSTOCK

Motörhead-gitarristen ”Fast” Eddie Clarke har dött i sviterna av lunginflammation.

Artisten som i slutet vårdades på sjukhus blev 67 år gammal.

"En sån chock, han kommer att bli ihågkommen för sina ikoniska riff", säger Phil Campbell i ett uttalande på rockgruppens Facebooksida. 

Den tidigare Motörhead-gitarristen Edward Allan Clarke har dött i sviterna av en lunginflammation.

Edward Allan Clarke var en av bandets legendariska medlemmar och var den siste i livet av den klassiska uppsättningen tillsammans med Lemmy och Phil Taylor. Han var känd under namnet "Fast" Eddie och vårdades på sjukhus den sista tiden.

bandets facebooksida berättar bland annat den svenske bandkollegan Mikkey Dee om sorgen.

"Det här är fruktansvärda nyheter, han var den siste av de tre amigos. Jag träffade Eddie för inte så länge sedan och han var då i bra form. Så det här kom som en fullständig chock."

 

LÄS MER: Motörhead lägger ned – efter Lemmys död 

https://www.facebook.com/OfficialMotorhead/photos/a.494647180567595.114300.473374319361548/1796110130421287/?type=3&theater

 

Motörhead bildades 1975 och har genom åren gett ut flera storsäljande album som ”Ace of Spades”, ”Overkill” och ”Iron fist” och dragit stor publik på sina konserter. 

Clarke spelade på flera av bandets mest ikoniska låtar, bland annat ”Motörhead”, ”Ace of Spades” och ”Bomber”, och på album som ”Motörhead”, ”Overkill”, ”Ace of Spades”, ”Bomber”, ”No Sleep 'til Hammersmith” och ”Iron Fist”.

"Vi är förkrossade över att föra vidare nyheten som vi precis själva fått reda på tidigare ikväll. Edward Allan Clarke, eller som vi alla kände och älskade honom, ”Fast Eddie” Clarke, somnade fridfullt in i går", står det att läsa i meddelandet på bandets hemsida.

Efter Motörheadsångaren Lemmy Kilmisters plötsliga död i december 2015 berättade trummisen och vännen Mikkey Dee att bandet lägger ned.

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead, sa han då.

Oväntade Melodifestival-paren – som du har glömt

Duos som alla pratade om

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.