Motörhead på scen 2004. Foto: ULF RYDMotörhead på scen 2004. Foto: ULF RYD
Motörhead på scen 2004. Foto: ULF RYD
Den klassiska uppställningen av Motörhead: Lemmy, Phil Taylor och ”Fast” Eddie Clarke. Foto: REX/SHUTTERSTOCKDen klassiska uppställningen av Motörhead: Lemmy, Phil Taylor och ”Fast” Eddie Clarke. Foto: REX/SHUTTERSTOCK
Den klassiska uppställningen av Motörhead: Lemmy, Phil Taylor och ”Fast” Eddie Clarke. Foto: REX/SHUTTERSTOCK

Motörhead-gitarrist död: "En sån chock"

Publicerad

Motörhead-gitarristen ”Fast” Eddie Clarke har dött i sviterna av lunginflammation.

Artisten som i slutet vårdades på sjukhus blev 67 år gammal.

"En sån chock, han kommer att bli ihågkommen för sina ikoniska riff", säger Phil Campbell i ett uttalande på rockgruppens Facebooksida. 

Den tidigare Motörhead-gitarristen Edward Allan Clarke har dött i sviterna av en lunginflammation.

Edward Allan Clarke var en av bandets legendariska medlemmar och var den siste i livet av den klassiska uppsättningen tillsammans med Lemmy och Phil Taylor. Han var känd under namnet "Fast" Eddie och vårdades på sjukhus den sista tiden.

bandets facebooksida berättar bland annat den svenske bandkollegan Mikkey Dee om sorgen.

"Det här är fruktansvärda nyheter, han var den siste av de tre amigos. Jag träffade Eddie för inte så länge sedan och han var då i bra form. Så det här kom som en fullständig chock."

 

LÄS MER: Motörhead lägger ned – efter Lemmys död 

https://www.facebook.com/OfficialMotorhead/photos/a.494647180567595.114300.473374319361548/1796110130421287/?type=3&theater

 

Motörhead bildades 1975 och har genom åren gett ut flera storsäljande album som ”Ace of Spades”, ”Overkill” och ”Iron fist” och dragit stor publik på sina konserter. 

Clarke spelade på flera av bandets mest ikoniska låtar, bland annat ”Motörhead”, ”Ace of Spades” och ”Bomber”, och på album som ”Motörhead”, ”Overkill”, ”Ace of Spades”, ”Bomber”, ”No Sleep 'til Hammersmith” och ”Iron Fist”.

"Vi är förkrossade över att föra vidare nyheten som vi precis själva fått reda på tidigare ikväll. Edward Allan Clarke, eller som vi alla kände och älskade honom, ”Fast Eddie” Clarke, somnade fridfullt in i går", står det att läsa i meddelandet på bandets hemsida.

Efter Motörheadsångaren Lemmy Kilmisters plötsliga död i december 2015 berättade trummisen och vännen Mikkey Dee att bandet lägger ned.

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead, sa han då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag