Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Mörkt vatten"

Sverrir Gudnason och Helena af Sandeberg i dålig svensk thriller.

RYSARTHRILLER

Land: Sverige.

Av: Rafael Edholm.

Med: Helena af Sandeberg, Sverrir Gudnason, Andrzej Chyra.

Längd: 1.17.

Ålder: 15 år.

Svenska regissörer och rysare är en synnerligen problematisk kombination.

I förra årets "Försvunnen" gick Björn Kjellman och Sofia Ledarp helt vilse i snårskogen.

Och med "Psalm 21" från 2009 kom vi otäckt nära vad som måste vara filmens eget brinnande helvete.

"Mörkt vatten"- Rafael Edholm kan inte ha tänkt speciellt länge innan han kom på titeln - kapsejsar redan innan det otrogna paret Marie och Daniel hunnit sätta på varandra första gången i ett lyxhus i Stockholms skärgård.

De är där för att Daniel, som är fastighetsmäklare, ska sälja kåken - men under en helg är den tänkt att vara deras undanskymda och ostörda ­kärleksnäste.

Om det inte varit för den mystiske och samtidigt påträngande hantverkaren, som dröjt sig kvar och ständigt stör och irriterar.

"Mörkt vatten" är bara 77 minuter, men på grund av Edholms valhänta regi och en berättelse helt utan originalitet blir den en plåga som känns betydligt längre än så.

Detta är ett försök till rysare som inte oroar det minsta, som får nackhåren att ligga slickade intill huden på grund av krystade skrämseleffekter och där man hoppas att elakingen tar livet av huvudpersonerna omgående.

Normalt är jag väldigt förtjust i Helena af ­Sandeberg, men tvingas här se hur hon sjunker till botten med samtliga övriga inblandade i "Mörkt ­vatten".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.