Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De mörka hemligheterna avslöjade om Fresh prince

Will Smith, Tatyana M. Ali och Alfonso Riberio i ”Fresh Prince i Bel Air”.
Foto: KANAL 5
Will Smith.
Foto: PICTURE PERFECT/REX / PICTURE PERFECT/REX REX FEATURES

Skador, avskedningar och sanningen bakom rollsättningen.

De mörkaste hemligheterna från 1990-talsserien ”Fresh Prince i Bel Air” är nu avslöjade.

Den amerikanska tv-serien ”Fresh Prince i Bel Air” debuterade i svensk tv 1994 och blev snabbt en storfavorit för många. Nu avslöjas flera hemligheter som utspelade sig bakom kulisserna.

1990-talsserien startade Will Smiths skådespelarkarriär men anledningen till att han sökte sig till serien handlade egentligen inte om en skådespelsdröm utan mer om pengar. Will Smith som tillsammans med DJ Jazzy Jeff ingick i en hip-hopduo levde ett liv där mycket pengar spenderades. I ett klipp på sin Youtube-kanal erkänner skådespelaren att hans pengar gick till exklusiva bilar och lyxiga kläder. Detta ledde till att han satte sig i en svår ekonomisk situation där han inte hade råd att betala skatten.

Till slut hade han skulder till Skatteverket på flera miljoner dollar. Men plötsligt dök en oväntad chans upp, Will Smith kom i kontakt med Benny Medina, producent för ”Fresh Prince i Bel Air” som gav honom en chans att provspela för rollen mitt under en fest. Som tur var knep han hem rollen och kunde återigen börja tjäna pengar. Men 70 procent av lönerna som Will Smith tjänade under de tre kommande åren gick direkt till Skatteverket.  

Sparkades från serien

Faster Vivian spelades till en början av Janet Hubert men efter tre säsonger fick hon plötsligt sparken och ersattes av Daphne Maxwell Reid. Anledningen till att hon sparkades berättar hon för The Giro berodde på att produktionen inte ville gå med på de villkor som hon försökte förhandla sig till. 

Vad tittarna kanske inte heller visste var hur dålig relationen mellan Janet Hubert och Will Smith var. Kollegorna kom inte speciellt bra överens och Janet Hubert har till och med skyllt hela sin avskedning på just Will Smith, uppger Jet.

Men det var inte bara Janet Hubert som produktionen funderade på att byta ut. Även Alfonso Ribe som spelade Carlton ville produktionen ersätta redan efter att pilotavsnittet var inspelat uppger skådespelaren till Digital Spy. Men till slut tog produktionen beslutet att behålla Alfonso Ribe som fick spela rollen i alla sex säsonger. 

Blåslagen under inspelningen

Det finns en anledning till att skådespelare bör ha ersättare under de farligare momenten vid en inspelning. I flera år ryktades det om att scenen där Smiths vän Jazz blir utslängd från familjen Banks hus endast filmades en gång på grund av att produktionen ville spara pengar. Men till slut kom sanningen fram då Jeffrey A. Townes i en intervju med HuffPost berättade att det berodde på något helt annat. Det visade sig nämligen att anledningen var att scenen gjorde för ont att spela in. Jeffrey A. Townes menar att han blev helt blåslagen och att han därför efter det fjärde försöket sa till att det fick räcka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.