Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mörka hemligheten i Julia Roberts liv: Svårt

INTE ETT ORD. Under alla intervjuer som Julia Roberts gett genom åren har hon aldrig nämnt styvpappan Michael Motes.Foto: ALL OVER PRESS
BARNDOMSHEMMET. Huset där Julia Roberts bodde som liten har i dag blivit ett rehabiliteringscenter.Foto: BULLS
Eric Roberts med frun Eliza.Foto: STELLA PICTURES
TIGER. Michael Motes, 68, vill inte prata om tiden som Julia Roberts styvpappa. Däremot planerar han att skriva sina memoarer.Foto: BULLS
Julia 1974.Foto: BULLS
Julia 1979.Foto: BULLS
Julia 1981.Foto: BULLS
Julia Roberts med resten av familjen 1978. På julkortet ses från vänster lillasyster Nancy i famnen på mamma Betty, systern Lisa, Julia själv och så styvpappan Michael Motes. "En alkoholist som terroriserade familjen", har Julias storebror Eric sagt om Motes.
Julia och så styvpappan Michael Motes.Foto: BULLS
1 / 9

Hennes leende har förtrollat en hel värld.

Men bakom fasaden bär Julia Roberts på en tung hemlighet som präglat hela hennes liv.

EXTRA berättar Sverige­exklusivt om den våldsamma styvpappan Michael Motes som fortfarande hem­söker Hollywood­stjärnan.

Julia Roberts

Född: Julia Fiona Roberts den 28 oktober 1967 i Atlanta, Georgia. Gör: Skåde- spelerska. Familj: Maken Daniel Moder, tvillingarna Hazel och Finn, sonen Henry. Känd för: "Pretty woman" (1990), "Alla talar om Grace" (1995), "Erin Brokovich" (2000), "Ocean's eleven" (2001), "Eat pray love" (2010).

Skådespelerskan Julia Roberts, 46, har gjort tusentals intervjuer genom åren.

Men en sak har hon aldrig pratat om.

Inte en enda gång har hon nämnt namnet Michael Motes - trots att de levde under samma tak i över tio år.

Hennes storebror Eric Roberts, 57, har beskrivit styvfadern som en alkoholist som terroriserade familjen, men för Julia har minnena varit för tunga att prata om. Och nu som då fortsätter hon upprätthålla fasaden.

- Man kunde inte se på henne att hon hade det tufft hemma, säger skådisens klasskamrat Paula Monteith i en exklusiv intervju som Extra har tagit del av.

- Det var något som hon inte pratade om. Jag antar att hon hanterade det inom sig.

Upplevde sorg

Julia Fiona Roberts föddes i Atlanta, Georgia 1967 som den yngsta av tre syskon.

Hon fick tidigt uppleva sorg. Föräldrarna skilde sig 1972 och när Julia var tio år gammal gick pappa Walter bort i strupcancer.

- Jag minns inte hans sjukdom, men jag minns honom med kärlek, berättade Julia Roberts under en cancergala 2012.

Det var under den här perioden som Michael Motes klev in i hennes liv - en alkoholiserad 26-åring som hade svårt att hitta jobb och blev våldsam när han drack.

Michael gifte sig med mamma Betty 1972 och familjen flyttade till staden Smyrna strax utanför Atlanta där paret fick dottern Nancy.

Enligt författaren James Spada, som skrivit biografin "Julia: her life", hann pappa Walter uttrycka djup oro över familjens situation innan han gick bort.

"Han terroriserade mig"

En bild som storebror Eric senare har bekräftat i intervjuer. Själv lämnade han familjen tidigt, men oroade sig ständigt för sina yngre systrar.

- Det är ingen hemlighet att Motes var ett "freak".

- Han terroriserade mig och var våldsam och jag är rädd för att han gjorde samma sak mot mina systrar, Julia och Lisa.

Efter elva år fick Betty nog. 1983 ansökte hon om skilsmässa med orden "äktenskapet var det största misstaget i mitt liv".

River upp alla gamla sår

I dag har Michael Motes hunnit bli 68 år gammal.

Han har kommit ut som homosexuell och lever ett stilla liv i staden Marietta, Georgia, tillsammans med sin partner Timothy Raasch.

Ingen minns längre hans koppling till Julia Roberts och Motes har ingen lust att prata om det. Däremot planerar han sina memoarer som riskerar att riva upp alla gamla sår.

- Jag vill inte prata om det. Jag ville inte då och jag vill inte nu. Det finns så många missuppfattningar.

- Jag skriver en bok om mitt liv och där kommer jag berätta min historia, säger han i den exklusiva intervju som Extra tagit del av.

Julia Roberts har blivit en av världens största filmstjärnor, men minnena finns kvar.

Huset där familjen bodde är numera ett rehabiliteringscenter för ex-interner, hennes sovrum har förvandlats till ett vanligt kontor.

För ungefär sex år chockade hon de anställda när hon dök upp utanför huset i sin limousin.

- Jag har hört att hon hade det svårt här. De hade ont med pengar och hon vara bara en tanig liten flicka. Ingen visste hur vacker hon skulle bli. Jag gissar att den här platsen är kopplad till många minnen, säger James Byrd som driver centret.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.