Morgan Allings ilska som SVT klippte bort

Morgan Alling under sin lunch på "Stjärnorna på slottet".
Foto: SVT
Alling upplevde det som att Claire Wikholm hela tiden förminskade hans upplevelser.
Foto: SVT

Morgan Alling kände sig förminskad i "Stjärnorna på slottet" av Claire Wikholm.

Samtidigt blev han arg vid ett tillfälle - som SVT valde att klippa bort.

– Jag ville ha med det, men programmet ska inte handla om hennes problem med mig, säger han.

Det är i lördagens "Stjärnorna på slottet" som Claire Wikholm kallar Morgan Alling för självgod. I programmet uttrycker han också sin irritation över att bli avbruten hela tiden när han delar med sig av sin tuffa uppväxt.

Nu berättar han att han försökte hålla sig i från bråk - men att han vid ett tillfälle på inspelningen blev arg och röt i från.

– Det var ständigt pågående hackande hela min dag. Sedan har de klippt det bra för Claires skull. Man ser ju att hon förminskar mig hela tiden i programmet, säger han.


LÄS MER: Bråken på slottet som SVT valde att inte visa


Klippte bort konfrontationen

Han berättar att det var vid lunchen på den egna dagen som han blev förbannad. Men att SVT valde att klippa bort den scenen.

– Jag har vuxit upp i det där, att alltid någon annan tar upp ens liv. För mig blev det dålig stämning. Men jag har lärt mig att man ska ta striden sen när det lugnar ner sig, så jag tänkte att jag får ta striden efter när kamerorna är av. Jag valde att ligga väldigt lågt förutom vid lunchen, men de har de faktiskt klippt bort, säger han.


LÄS MER: Morgan Alling om det sexuella övergreppet


Utbrottet ska ha börjat när Claire Wikholm sa att Morgan Alling var självgod.

– Jag röt till och sa till henne att jag berättar om det som har varit om min kamp för överlevnad, om du hade lyssnat klart hade du fått höra det. Men det är väl så om någon inte är intresserad av någon annan, det spelar ingen roll hur många meningar jag hinner säga, den retar sig på en ändå, säger han.

Morgan Alling hade dock velat ha med scenen i fråga.

– Jag ville ha med det, men programmet ska inte handla om hennes problem med mig. Det ska handla om min resa och vad jag gjort för att överleva. Jag sa att det är klart det ska få vara med, eftersom min dag såg ut så. Det måste man ha med, men jag ville inte att det skulle ta över min dag, säger han.

"Jag blev förbannad"

Enligt Morgan Alling ska Claire Wikholm ha hackat på honom hela tiden, men att han inte förstod det förrän mot slutet av inspelningarna.

– Jag insåg inte förrän efteråt vad som hänt. Jag blev förbannad efter, sista dagen tyckte jag det var obehagligt. Jag tyckte det var jobbigt när Claire kom och bad om ursäkt 3-4 gånger per dag för att hon förstört min dag. Men sedan fortsatte det. Man bad om ursäkt, sedan gjorde man sig själv till ett offer. Då tröttnade jag till slut.

Claire Wikholm menar dock att hon inte gjort något för att förminska Morgan Alling.

– Jag förstår om han uppfattar mig som väldigt okänslig, och det är hans uppfattning. Men min avsikt var absolut inte att förnedra hans liv eller barndom. Jag hade ingen aning om att Morgan skulle hoppa på mig på det sättet, säger hon.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.