Morgan Alling under sin lunch på "Stjärnorna på slottet". Foto: SVTMorgan Alling under sin lunch på "Stjärnorna på slottet". Foto: SVT
Morgan Alling under sin lunch på "Stjärnorna på slottet". Foto: SVT
Alling upplevde det som att Claire Wikholm hela tiden förminskade hans upplevelser. Foto: SVTAlling upplevde det som att Claire Wikholm hela tiden förminskade hans upplevelser. Foto: SVT
Alling upplevde det som att Claire Wikholm hela tiden förminskade hans upplevelser. Foto: SVT

Morgan Allings ilska som SVT klippte bort

Publicerad

Morgan Alling kände sig förminskad i "Stjärnorna på slottet" av Claire Wikholm.

Samtidigt blev han arg vid ett tillfälle - som SVT valde att klippa bort.

– Jag ville ha med det, men programmet ska inte handla om hennes problem med mig, säger han.

Det är i lördagens "Stjärnorna på slottet" som Claire Wikholm kallar Morgan Alling för självgod. I programmet uttrycker han också sin irritation över att bli avbruten hela tiden när han delar med sig av sin tuffa uppväxt.

Nu berättar han att han försökte hålla sig i från bråk - men att han vid ett tillfälle på inspelningen blev arg och röt i från.

– Det var ständigt pågående hackande hela min dag. Sedan har de klippt det bra för Claires skull. Man ser ju att hon förminskar mig hela tiden i programmet, säger han.

 

LÄS MER: Bråken på slottet som SVT valde att inte visa

 

Klippte bort konfrontationen

Han berättar att det var vid lunchen på den egna dagen som han blev förbannad. Men att SVT valde att klippa bort den scenen.

– Jag har vuxit upp i det där, att alltid någon annan tar upp ens liv. För mig blev det dålig stämning. Men jag har lärt mig att man ska ta striden sen när det lugnar ner sig, så jag tänkte att jag får ta striden efter när kamerorna är av. Jag valde att ligga väldigt lågt förutom vid lunchen, men de har de faktiskt klippt bort, säger han.

 

LÄS MER: Morgan Alling om det sexuella övergreppet

 

Utbrottet ska ha börjat när Claire Wikholm sa att Morgan Alling var självgod.

– Jag röt till och sa till henne att jag berättar om det som har varit om min kamp för överlevnad, om du hade lyssnat klart hade du fått höra det. Men det är väl så om någon inte är intresserad av någon annan, det spelar ingen roll hur många meningar jag hinner säga, den retar sig på en ändå, säger han.

Morgan Alling hade dock velat ha med scenen i fråga.

– Jag ville ha med det, men programmet ska inte handla om hennes problem med mig. Det ska handla om min resa och vad jag gjort för att överleva. Jag sa att det är klart det ska få vara med, eftersom min dag såg ut så. Det måste man ha med, men jag ville inte att det skulle ta över min dag, säger han.

"Jag blev förbannad"

Enligt Morgan Alling ska Claire Wikholm ha hackat på honom hela tiden, men att han inte förstod det förrän mot slutet av inspelningarna.

– Jag insåg inte förrän efteråt vad som hänt. Jag blev förbannad efter, sista dagen tyckte jag det var obehagligt. Jag tyckte det var jobbigt när Claire kom och bad om ursäkt 3-4 gånger per dag för att hon förstört min dag. Men sedan fortsatte det. Man bad om ursäkt, sedan gjorde man sig själv till ett offer. Då tröttnade jag till slut.

Claire Wikholm menar dock att hon inte gjort något för att förminska Morgan Alling.

– Jag förstår om han uppfattar mig som väldigt okänslig, och det är hans uppfattning. Men min avsikt var absolut inte att förnedra hans liv eller barndom. Jag hade ingen aning om att Morgan skulle hoppa på mig på det sättet, säger hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag