Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Morgan Alling sjukskrivs – ska opereras

Morgan Alling skulle spela i stormusikalen ”Så som i himmelen” i höst men tvingas nu ställa in.
Foto: OLLE SPORRONG
Skådespelaren Björn Kjellman ersätter Morgan Alling i musikalen.
Foto: /IBL / /IBL

Morgan Alling sjukskrivs och ställer in sin medverkan i musikalen ”Så som i himmelen”.
Nu tvingas Morgan Alling till operation efter att ha blivit diagnostiserad med förstorad njure. 

– Det är otroligt tråkigt att inte kunna spela men nu måste jag fokusera på att ta det lugnt, säger Morgan Alling i ett pressmeddelande. 

Morgan Alling skulle spela rollen Arne i pjäsen ”Så som i Himmelen”, i höst som har premiär 13 september 2018 på Oscarsteatern i Stockholm. 

Nu ställs hans medverkan in efter att Morgna Alling har fått diagnosen hydronefros, förstorad njure, och är tvungen att opereras. 

– Arne i Så som i Himmelen är en drömroll som jag levt länge med att jag ska göra. Föreställningen är precis allt det jag älskar, en otroligt stark historia som både är rolig och viktig, om hur vi är emot varandra. Så det är otroligt tråkigt att inte kunna spela men nu måste jag fokusera på att ta det lugnt, säger Morgan Alling i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag kommer sakna publiken, Oscarsteatern, hela det kreativa teamet och den fantastiska ensemblen. Men jag kommer ju tillbaka i november och tills dess är jag tacksam att Björn tar över och önskar honom lycka till, säger Morgan Alling i ett pressmeddelande. 

Johan von der Lancken, som är producent för ”Så som i Himmelen”, berättar att Morgan Alling mår bra under omständigheterna. 

– Det är egentligen bra men han behöver göra den här operationen för att det inte ska bli dåligt. För att vara på den säkra sidan behöver han tid att läka. Tanken är att han ska komma tillbaka i mitten av november, under förutsättningen att allt har gått bra under operationen, säger Johan von der Lancken.

Björn Kjellman ersätter Alling

Skådespelaren Björn Kjellman får hoppa in med kort varsel och ta över rollen som Arne, tills Morgan Alling förväntas vara tillbaka i november. 

Björn Kjellman känner sig hedrad över att få medverka i produktionen men önskar samtidigt att sin kollega ett gott tillfrisknande. 

 – Att få medverka i en svensk originalproduktion, som baseras på en Oscars-nominerad filmsuccé, är naturligtvis hedrande. Det ska bli spännande att hoppa in, även om det är med kort varsel. Men tråkigt för Morgan som jag förstås önskar krya på sig, säger Björn Kjellman i ett pressmeddelande. 

Producent Johan von der Lancken berättar att Björn Kjellman var produktionens första val som ersättare. 

– Jag kan inte komma på någon bättre ersättare. Jag tycker Björn är en helt enastående skådespelare både på film och kanske till och med ännu mer på scen. När vi satte oss ner och pratade om vem vi skulle fråga var han vårt första val, och att han var ledig var ett under. Vi är jätteglada, säger han. 

Expressen söker Morgan Alling.


LÄS MER: Uppföljaren till "Så som i himmelen" 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.