Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Morgan Alling på sjukhus – opererad i fem timmar

Morgan Alling opererades i fem timmar.Foto: OLLE SPORRONG
Morgan Alling sjukskrevs tidigare i sommar efter att ha fått diagnosen förstrad njure.Foto: OLLE SPORRONG

Morgan Alling sjukskrevs tidigare i sommar efter att ha fått diagnosen förstorad njure.

I fredags opererades skådespelaren – och han berättar nu om ingreppet på Instagram.

"I några dagar nu har jag levt på smärtstillande och går runt som jag är 89 år. Men nu börjar jag komma in i matchen igen", skriver Morgan Alling på Instagram.

– Det var en planerad operation. Allt har gått över förväntan. Det var bra att vi gjorde den nu, berättar Morgan Alling.

Tidigare i somras tvingades Morgan Alling, 50, att ställa in sin medverkan i musikalen "Så som i himmelen" – som har premiär i kväll på Oscarsteatern i Stockholm. 

Skådespelaren har under flera års tid haft problem med sina njurar och fick diagnosen förstorad njure, hydronefros. I fredags genomgick skådespelaren en fem timmar lång operation och berättar nu om smärtan – och återhämtningen.

"Jag är tillbaka!", inleder skådespelaren ett inlägg på Instagram och berättar om förloppet.

"Vilken resa jag gjort! I fredags opererades jag för en njure som inte fungerar så bra. Njuren ligger lite dumt till nere vid urinblåsan så jag har under några år haft det lite kämpigt men jag är ju en glad skit så jag har inte tänkt på det så mycket; Jobbat på, fått barn, en djävla massa barn och jobbat lite till. Men till slut gick det inte längre. I fredags grät jag floder jag skulle sövas ner, mitt kontrollbehov gjorde mig rädd.", skriver han i inlägget.

 

https://www.instagram.com/p/Bnn1C-4Ara5/?taken-by=morganalling

 

Morgan Alling sjukskriven till november

I fem timmar opererades Morgan Alling och han tvingades stanna på sjukhuset i tre nätter. Under måndagen kunde han komma hem igen och jobbar nu med återhämtningen samtidigt som han får smärtlindring.

– Jag var ute och gick två kilometer i går. Det hade jag inte räknat med och det ska jag fortsätta med. Det trodde jag inte att jag skulle kunna göra, berättar han.

I två veckor uppmanar läkarna Morgan Alling att vila. 

– De har sagt att jag ska ta det lugnt i två veckor och inte göra så mycket. Jag sover på nätterna och det går otroligt bra framåt. Jag ska träna upp min kondition och styrka så fort som möjligt, berättar han.

På grund av operationen missar Morgan Alling nu premiären av "Så som i himmelen" på Oscarsteatern, men hoppas kunna spela rollen som Arne i musikalen från den 11 november.

– Nej, jag kan inte vara på premiären tyvärr. Jag är sjukskriven. Planen är att jag ska vara tillbaka den 11 november. Sedan vet man inte vad som kan hända, berättar han.

Skådespelaren Björn Kjellman ersätter Morgan Alling i "Så som i himmelen" tills han förväntas vara tillbaka.

 

Berättar om rädslan

För Aftonbladet berättar Morgan Alling vidare om operationen – och rädslan av att vara sjuk och att sövas ner.

– Jag är inte så van vid att vara sjuk. Jag har nästan aldrig varit sjuk i hela mitt liv, så för mig var det här jättejobbigt. Jag har fyra barn hemma och man vet ju aldrig vad man ska gå igenom, även om jag litar fullständigt på läkarna. Det är ändå en läskig grej man ska göra, man ska sövas ner i fem timmar och de ska in där och röja runt i magen på mig. Även om jag inte har något som är livshotande eller farligt, så är det många tankar som flyger i huvudet på en, berättar han för Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.