Morgan Alling om det sexuella övergreppet

Morgan Alling berättar om när han drogades och utsattes för sexuellt övergrepp i "Stjärnorna på slottet".
Foto: SVT
Alling tog även upp den tuffa barndomen.
Foto: SVT
Marika Lagercrantz rördes till tårar när Alling berättade sin historia.
Foto: SVT

Morgan Alling var hemlös i perioder som barn och har blivit utsatt för övergrepp.

I SVT:s "Stjärnorna på slottet" berättar han om sin barndom och den traumatiska händelsen - som rör Marika Lagercrantz till tårar.

– Vi fick bara vara i våra rum, i köket och i hallen, annars blev vi fullständigt misshandlade, säger han.

I kvällens "Stjärnorna på slottet" i SVT är det Morgan Allings dag. Då berättar han om sin barndom - att han varit hemlös i perioder som liten pojke, och att han bott i flera fosterhem.

Morgan Alling berättar i programmet om ett fosterhem där han inte fick vara i huset - förutom i hallen, i köket och på sitt rum.

– En familj hade ett fint hem. I dag när jag läser mina papper, att den familjen jag kom till, hade inte blivit utredd. Det var bra de första veckorna men efter det kommer jag aldrig glömma. Jag står och tittar på en glasskulptur i vardagsrummet, och jag fick en örfil. Då började reglerna, vi fick bara vara i våra rum, i köket och i hallen. Annars blev vi fullständigt misshandlade, inlåsta i källaren, tvångsmatade, berättar han i programmet.


LÄS MER: Bråken på slottet som SVT valde att inte visa


När han senare besökte fosterhemmet i vuxen ålder träffade han på grannar, som berättade att de hade hört barnen skrika - men att de sagt "Vad ska vi göra?".

Något han nu i efterhand beskriver gjorde ondare än örfilen.

Men det kom en ljusare period i barndomen - när Morgan Alling fick komma till en ny, omhändertagande, familj. När han delar med sig av den lyckliga vändningen i "Stjärnorna på slottet" rörs Marika Lagercrantz till tårar.

– Jag börjar böla nu. Det gör jag alltid vid vackra historier. Jag blir så berörd, säger hon i programmet.


LÄS MER: Alling: "Det är bland det tuffaste jag gjort"


Samtidigt berättar Morgan Alling i programmet om när han blev sexuellt utnyttjad av en vän. Skådespelaren befann sig hemma hos vännen när det inträffade.

– Jag är hemma hos honom, sedan ser jag, vad är det i mitt glas? Han säger skit i det, det ska du inte dricka upp. Sedan är det som att någon fullständigt slår mig med en slägga i huvudet. Det var någon drog, som han gav mig. Jag vaknade upp lite senare och ser hur han då helt enkelt förgrep sig på mig, säger han i programmet.

"Stjärnorna på slottet" sänds lördag 20.00 i SVT1.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Dessa deltar i "Stjärnorna på slottet"

Morgan Alling: 47 år. Regissör och skådespelare. Har länge spelat teater på Dramaten men även medverkat i bland annat Arn-filmerna. Har varit med i "Let's dance" två gånger.

Claire Wikholm: 71 år. Känns igen från julkalendern "Broster, Broster!" och filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret".

Marika Lagercrantz: 61 år. Skådespelare. Har bland annat medverkat i "Män som hatar kvinnor" och "Drömmen om Rita". Har även jobbat som kulturråd på Sveriges ambassad i Berlin.

Amanda Ooms: 51 år. Skådespelare, författare och konstnär. Känns bland annat igen från "Sök" och "Harrys döttrar".

Stefan Sauk: 60 år. Känns igen från bland annat "Tillfälligt avbrott" och "Vendetta". Medverkade i "Let's dance" 2010.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.