Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alling: "Är psykopater och antagligen höga"

Tårar, personliga avslöjanden – och en och annan uthängning. Morgan Alling planerat att berätta om teatervärldens baksidor. Foto: Olle Sporrong
Här är årets stjärnor på slottet. Foto: Olle Sporrong
Stefan Sauk är en av årets profiler i "Stjärnorna på slottet". Foto: Olle Sporrong
Amanda Ooms. Foto: Olle Sporrong
Claire Wikholm. Foto: Olle Sporrong
Marika Lagercrantz. Foto: Olle Sporrong

Tårar och personliga avslöjanden inför miljonpublik – inspelningen av "Stjärnorna på slottet" är i gång.

Nu berättar de medverkande stjärnorna om krävande utfrågningar, och planen på att fejka känslorna i tv.

– För att känna sig mer bekväm, säger Amanda Ooms.

Samtidigt planerar Morgan Alling hänga ut teatervärldens "hustrumisshandlarmentalitet" och drogvanor.

FAKTA

Här är stjärnorna:

Morgan Alling: 47 år. Regissör och skådespelare. Har länge spelat teater på Dramaten men även medverkat i bland annat Arn-filmerna. Har varit med i "Let's dance" två gånger.

Claire Wikholm: 70 år. Känns igen från julkalendern "Broster, Broster!" och filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret".

Marika Lagercrantz: 61 år. Skådespelare. Har bland annat medverkat i "Män som hatar kvinnor" och "Drömmen om Rita". Har även jobbat som kulturråd på Sveriges ambassad i Berlin.

Amanda Ooms: 50 år. Skådespelare, författare och konstnär. Känns bland annat igen från "Sök" och "Harrys döttrar".

Stefan Sauk: 60 år. Känns igen från bland annat "Tillfälligt avbrott" och "Vendetta". Medverkade i "Let's dance" 2010.

I går drog inspelningarna av SVT:s "Stjärnorna på slottet" i gång.

Och redan nu har känslorna börjat flöda på slottet. Marika Lagercrantz berättar att de medverkande genomgått intervjuer där de pressas på personliga ämnen i timmar.

– Jag är så van vid intervjuer, men det var väldigt speciellt. Jag har aldrig varit med i den situationen att någon intervjuar mig i fem-sex timmar. Jag var tämligen knäsvag när jag ställde mig upp. Jag var oförberedd på hur mycket personligt det var. Det är hela idén med programmet, att vi ska försöka vara uppriktiga. Det är också min idé, säger hon.

"Levt många olika liv"

Amanda Ooms har satt upp tydliga gränser för vad hon vill prata om i programmet, något hon tror behövs.

– Det kommer att jobbas hårt på att man ska komma till en gräns där tårarna flödar. Jag väljer själv vad jag vill prata om, jag har levt många olika liv och jag har fått mer distans. Jag är beredd att prata om mitt liv, säger hon.

För att hantera den känslomässiga pressen planerar Amanda Ooms att spela rollen av sig själv, i stället för att vara sig själv.

– Idén om att prata om sig själv en hel dag, det är ju inte vår huvuduppgift som vi har valt. Vi har valt att ta på oss roller. Det blir lite att man kommer spela rollen som sig själv, kanske. För att känna sig mer bekväm, säger Amanda Ooms.

"Beter sig som praktarslen"

Morgan Alling har tidigare berättat öppenhjärtigt om tuffa händelser i sitt liv.

I "Stjärnorna på slottet" kommer han i stället att fokusera på att hänga ut något han föraktar – teatervärldens alfahannar.

– Man kommer från en miljö där de slår näven i bordet, gapar och skriker och åker fast för hustrumisshandel. Men de människorna finns ju på teaterscenen också. Det är de vi svansar runt, de som bestämmer och slår näven i bordet och beter sig som praktarslen. Då tänker man: Fast vänta lite, vi håller på med teater, teatern har räddat mitt liv, och så ska jag stå och sådan skit från dig, säger Morgan Alling och fortsätter:

– Det gör man ju också, när man är ung. Då ser man hur den där hustrumisshandlarmentaliteten i vår bransch lönar sig, för att folk är livrädda. De beskrivs ofta som genier, men nej, de är psykopater och antagligen höga på något också. Det är vad de är.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!