Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Morgan Alling: Då blir man landsförrädare

"Råkar jag nämna att jag tycker att det är taskigt att man hånar ett barn som flyr från Isis slaktande - då blir man landsförrädare helt plötsligt", säger Alling.Foto: Olle Sporrong
Det var under lördagen som Morgan Alling publicerade det uppmärksammade inlägget på sin Facebooksida.Foto: Facebook
Foto: Olle Sporrong

Morgan Alling fick nog av hatet och hånen på nätet och skrev ett inlägg om sin ilska mot den "Sverigevänliga rörelsen" som bemöter flyktingkrisen i Europa med iskyla.

Ett inlägg som har blivit rejält uppmärksammat och kommenterat.

- Råkar jag nämna att jag tycker att det är taskigt att man hånar ett barn som flyr från Isis slaktande - då blir man landsförrädare helt plötsligt, säger Alling.

Det var under lördagen som Morgan Alling publicerade det uppmärksammade inlägget på sin Facebooksida. Han hade helt enkelt fått nog av det hat han såg, hur bilderna på pojken Alan, 3, och andra flyktingar i nöd bemöttes med iskyla och hånfulla kommentarer.

"När jag skriver att jag blir berörd över ett barn som ligger död med ansiktet i sanden då kommer en uppsjö med kommentarer om att det är "Snyftreportage", "Pappan får skylla sig själv", "Bättre död där än våldtäktsman här" Och det är alltid från samma människor. Den känslokalla kylan. till 100% är det en patriotiskt Sverigevänlig rörelse som röstar SD som förminskar, hånar och förlöjligar människors kamp för överlevnad. Och dessutom nu börjar skylla katastrofen på våra politiker: "Hade vi inte haft så generös flyktingpolitik hade de aldrig dött - Det är Landsförrädare som Reinfeldts och Löfven och PK som ska ha skulden". Men känslokylan att inte förstå varför människor flyr så konstig. Förstår man verkligen inte varför människor flyr? "Hade han inte flytt hade hans pojke levt", som nån skrev.", skrev han bland annat.

 

LÄS MER: Så bidrar Notch - leder budgivning.

 

Inlägget har delats över 10 000 gånger och fått över 2000 kommentarer. Överväldigande för Alling som inte hade räknat med det.

– Nej absolut inte. Jag skrev det för mina Facebookvänner. Jag hade ingen aning att det skulle bli så stort. Jag skrev att jag blev så ledsen och berörd över att man hånar ett litet barn och jag ser från vilket håll det hånet kommer, säger han och fortsätter:

– Råkar jag nämna att jag tycker att det är taskigt att man hånar ett barn som flyr från Isis slaktande - då blir man landsförrädare helt plötsligt. Och jag undrar hur fan hamnade jag där?

Flertalet av kommentarerna har dock varit positiva, säger han.

– Jag har fått en massa olika reaktioner, men 98 procent är väldigt positiva och säger saker som att det var starkt och fint och väldigt modigt. Att man håller med och tycker likadant.

– Jag blev väldigt berörd och grät över den här bilden på den lilla killen och jag blev berörd över hur känslokallt det kan vara när man ser en sådan här bild och hur man kan skriva elaka, hånfulla kommentarer om ett barn som ligger och guppar i ett vattenbryn. Hur känslokallt kan det vara?, säger han om bakgrunden till inlägget och fortsätter:

– Jag fattar inte riktigt hur man kan håna folks engagemang. Vi samlar och letar saker överallt, och köper tandkrämer och hygienartiklar och letar upp skor och kläder och mat. Vi går man år huse - och då hånas man för att man vill hjälpa och stödja.

 

LÄS MER: Kodjo Akolor - "Det räcker, det räcker".

 

Han säger att det inte handlar om Sverigedemokraterna i stort, och att han inte är intresserad av en politisk diskussion.

– Det handlar om en del av SD, den svansen som bekräftar bilden av det känslokalla partiet. Det handlar om en sida av SD:s nätverksamhet som jag kan tycka är osmaklig när det gäller att håna barn som ligger och flyter i ett vattenbryn. Fy fan säger jag.

– Man kränker inte ett barn som har dött. Man spottar inte på de som hjälper. Man hånar inte de som ligger och guppar i ett vattenbryn. Kränk inte de som vill hjälpa och kränk inte de som är döda. Det var det jag ville säga.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.