Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Morfar kom från Mora"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mary-Louise Parker med Weeds-vännerna Kevin Nealon och Elizabeth Perkins.

LOS ANGELES. Hon nobbade Teri Hatchers roll i "Desperate housewives".
Mary-Louise Parker, 42, deppar inte.
Hon gör succé som knarklangande förortsänka i nya tv-serien "Weeds".

- Jag har svenska rötter. Min morfar kom från Moratrakten, säger Mary-Louise Parker till Expressen. Parker pratar gärna om sina svenska rötter. - Min mamma pratade en del svenska och läste svenska sagor för mig när jag var liten. Tyvärr har jag aldrig varit i Sverige, men jag vet var Mora ligger på kartan och skulle jättegärna vilja åka dit,. Hennes rollfigur Nancy Botwin har fått kultstatus i USA, där "Weeds" är inne på andra säsongen.


Rena drömrollen

 - Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att serien skulle bli en sådan framgång, säger Parker när Expressen träffar henne under en inspelningspaus i Los Angeles. En nybliven änka som drygar ut hushållskassan genom att sälja marijuana i förorten är ingen vanlig storyline i amerikansk tv. - För mig, som kommer från teatern, är det en drömroll. Här får jag spela en kvinna med många dimensioner. Tittarna gillar Nancy därför hon har en massa svagheter, men i botten är en genuin person. Mary-Louise Parker ångrar inte att hon tackade nej till "Desperate housewives". - Nej, inte det minsta. Det var inte min grej. Teri Hatcher gör rollen som Susan så fantastiskt bra, jag gillar henne skarpt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.