Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Morfar kom från Mora"

Mary-Louise Parker med Weeds-vännerna Kevin Nealon och Elizabeth Perkins.
LOS ANGELES. Hon nobbade Teri Hatchers roll i "Desperate housewives".
Mary-Louise Parker, 42, deppar inte.
Hon gör succé som knarklangande förortsänka i nya tv-serien "Weeds".
- Jag har svenska rötter. Min morfar kom från Moratrakten, säger Mary-Louise Parker till Expressen. Parker pratar gärna om sina svenska rötter. - Min mamma pratade en del svenska och läste svenska sagor för mig när jag var liten. Tyvärr har jag aldrig varit i Sverige, men jag vet var Mora ligger på kartan och skulle jättegärna vilja åka dit,. Hennes rollfigur Nancy Botwin har fått kultstatus i USA, där "Weeds" är inne på andra säsongen.

Rena drömrollen

- Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att serien skulle bli en sådan framgång, säger Parker när Expressen träffar henne under en inspelningspaus i Los Angeles. En nybliven änka som drygar ut hushållskassan genom att sälja marijuana i förorten är ingen vanlig storyline i amerikansk tv. - För mig, som kommer från teatern, är det en drömroll. Här får jag spela en kvinna med många dimensioner. Tittarna gillar Nancy därför hon har en massa svagheter, men i botten är en genuin person. Mary-Louise Parker ångrar inte att hon tackade nej till "Desperate housewives". - Nej, inte det minsta. Det var inte min grej. Teri Hatcher gör rollen som Susan så fantastiskt bra, jag gillar henne skarpt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.