Mörcks udda intresse får vännerna att häpna: "Du skojar?"

Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT
1 / 7

Marianne Mörck har ett hemligt intresse.

Sångerskan och skådespelaren samlar nämligen på Kinderägg och har samlat på sig över 30 000 olika leksaker på sex år.

Det är fler än 13 chokladägg per dag om hon hade valt att äta allt.

– Du skojar? Du är inte klok, säger Regina Lund i programmet.

Klockan 20.00 på lördagen sänder SVT säsongens andra avsnitt av "Stjärnorna på slottet" och kvällens program tillägnas sångerskan och skådespelaren Marianne Mörck.

I programmet berättar Marianne Mörck om sitt liv – men också om sitt hemliga intresse. Sångerskan har nämligen en lite annorlunda hobby – hon samlar på Kinderägg.

Under middagen finns några av leksakerna på bordet och Peter Jöback blir genast intresserad och frågar vad det är för något.

– Ja, det är ju jag som är en stor Kinderäggs-samlare. Jag har 30 000 sådana här hemma, säger hon i programmet.


LÄS MER: Ilskan efter Jöbacks heta hångel med Bondbruden 


Regina Lund blir chockad.

– 30 000?! Du skojar? Du är inte klok, säger hon i programmet.

– Jo, svarar Marianne Mörck.

På sex år har det blivit mellan 30 000 vilket innebär att hon skulle ha behövt äta minst 13 ägg om Kinderägg om dagen – om hon hade ätit alla ägg.

– Det är ju så sjukt. Det är liksom sex år sedan. Det var en paus i jobbet och så var jag barnvakt. "Kan inte du köpa Kinderägg till oss?". Jag tog inte leksakerna utan fick ju köpa egna, säger Marianne Mörck i programmet och fortsätter:

– Så lekte de och sedan skulle de inte ha leksakerna. Då tog jag dem. Det skulle jag inte ha gjort. Sedan försökte jag köpa ägg och såg liksom hur många olika sorter det fanns.

Ann-Louise Hanson beskriver samlingen som "udda".

– Ja, men roligt är det. Det är så roligt.

Marianne Mörck bjuder på krokodil

Kort därefter förvånad Marianne Mörck återigen när hon bjuder på krokodil till middag. Både Ann-Louise Hanson och Regina Lund ser chockade ut. Men krokodilen går ner.

– Gud vad gott, säger Marianne Mörck.

Regina Lund beskriver smaken som "intressant".

Peter Jöback är däremot inte så imponerad.

– Det var så där tycker jag. Det var inte läskigt men jag gick inte ner i spagat liksom.

Redan när Marianne Mörck anlände till slottet i förra veckans avsnitt fick hon en trevlig överraskning. Då hade produktionen nämligen lämnat tre Kinderägg på hennes rum.

– Nej! Där ligger tre Kinderägg! Nej men Gud! Detta är ju fantastiskt att öppna detta. Och man kan också köra in det..., säger hon och stoppar en bit av chokladägget i munnen.


LÄS MER: Vännerna bryter ihop efter Jöbacks hemska berättelse: ”Blev chockad 


I "Malou efter tio" på TV4 intervjuades Marianne Mörck om Kinderäggen. Programmet sändes i april 2016 och då uppskattade sångerskan samlingen till mellan 30 och 35 000 leksaker.

– Jag har samlat allt som går att samla på. Folk frågar ibland om jag leker med dem men det går ju inte. Jag går in på Tradera och köper där. Jag är gourmand i allt jag gör, det ska vara ordentligt. Jag lever ju ensam och har tänkt om det är för att jag saknar sambo eller för att jag börjar bli gammal. Min dotter är förtvivlad, sa hon då och fortsatte:

– Men jag har så fruktansvärt roligt.

Hon berättar dock att hon inte brukar äta så många ägg.

– Efter sju ägg mår man illa. Men jag slänger ingenting. Då ger jag bort det till grannar eller så.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.