Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Morbergs karriärsbeslut – avslöjar tårarna

Per Morberg lämnade TV4, för att i stället producera sina matprogram själv, från sitt lyxhus i Västindien.
Samtidigt väljer profilen nu att satsa på skådespelaryrket igen – något han saknat så mycket att han börjat gråta.
”Man blir sugen och jag gråter en skvätt och så där. Jag tycker att jag är så mycket skådespelar”e, säger Per Morberg i ”Malou efter tio”.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Per Morberg.
Per Morberg.

Per Morberg lämnade TV4, för att i stället producera sina matprogram själv, från sitt lyxhus i Västindien.

Samtidigt väljer profilen nu att satsa på skådespelaryrket igen – något han saknat så mycket att han börjat gråta.

– Man blir sugen och jag gråter en skvätt och så där. Jag tycker att jag är så mycket skådespelare, säger Per Morberg i ”Malou efter tio”.

Han var Sveriges mest omtalade kockprofil med ”Vad blir det för mat?” på TV4 – men Per Morberg valde att lämna kanalen ändå, till förmån för egenproducerade matprogram där han pratar engelska.

I en intervju med Malou von Sivers i ”Malou efter 10” berättar Per Morberg om sitt beslut att lämna jobbet på TV4 för att vara helt egen, och producera sina matprogram själv.

Tv-kockens nya matprogram, engelskspråkiga ”Morbergs caribbean days” där han lagar mat i sitt lyxhus i Västindien, finns på plattformen Starflow. Där betalar tittarna direkt på sajten för att få se Morbergs matlagningsshower, i stället för att en vanlig tv-kanal ska behöva vara inblandad.

– Man kan göra sina grejer där, och så får man bestämma, säger Per Morberg i ”Malou efter 10”.

Har inte lämnat skådespelaryrket

Han exemplifierar makten med hur det var inför besöket på ”Malou efter 10”, där TV4-programmet behövde be om tillåtelse att visa delar av hans matlagningsprogram. Samtidigt understryker Morberg att han inte skulle ha några problem med att jobba på TV4 igen.

– Då kan jag säga: ”Ja det får ni, för jag bestämmer det”. Det är ofta att det ska bli någon strid mellan mig och TV4, och det är det inte, jag kan jobba här i morgon. Jag sitter ju här hos dig, så det handlar inte om det. Utan att få ha en större individuell frihet. Det har jag haft på TV4 också, mycket sådan, men det här är min bebis hela vägen, förklarar han.

Per Morberg försöker också skådespela så mycket han kan, och spelar just nu rollen som holländsk läkare i en kommande serie.

– Jag har inte lämnat det. För mig är jag i första hand skådespelare, alltid. Ge mig en bra roll i ett bra sammanhang, så gör jag det på en gång, säger Per Morberg i ”Malou efter tio”.

Har gått i pappas fotspår

Morberg förklarar att hans längtan efter att skådespela inte har mättats av efter åren som tv-kock, och erkänner att SVT-dokumentären om Krister Henriksson fick honom att brista ut i tårar på grund av kärleken till yrket.

– Det ligger där och kokar hela tiden. Jag såg det fina porträttet av Krister Henriksson häromdagen, man blir sugen och jag gråter en skvätt och så där. Jag tycker att jag är så mycket skådespelare.

Per Morberg har fyra döttrar tillsammans med hustrun Inese Morberg, och tre av dem har redan gått i pappas teater-fotspår.

– Allihopa är ju i den här branschen. Tre är i Los Angeles nu och gör saker, och en har kommit in på filmskola där och så. De har hamnat i det där. ”Skaffa er riktiga jobb”, sa jag till dem, men de gör inte det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.