Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hustruns krav räddade Morberg

Per Morberg.Foto: ROBBAN ANDERSSON
Inese och Per Morberg. Foto: SUVAD MRKONJIC
Skådespelaren och kocken Per Morberg på jakt.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Per Morberg och Inese Morberg.Foto: ROGER SCHEDERIN / XP / SCANPIX / EXPRESSEN SCANPIX SWEDEN
Per Morberg.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
1 / 7

Per Morberg har fått hjälp att dricka mindre alkohol av sin fru Inese Morberg.

I en P1 dokumentär förklarar tv-kocken sina problem med alkohol och vardagsdrickande.

 – När han dricker kan jag känna att jag inte känner den där personen, jag vill inte ha med honom att göra, berättar Inese Morberg i dokumentären.

Den populära tv-kocken Per Moberg berättar nu om sin alkoholproblematik han har kämpat med under flera år. Hans fru Inese Morberg som han varit tillsammans med i 37 år har hjälpt honom att minska sitt alkoholintag. Dokumentären om paret Morbergs kamp mot alkoholen sänds söndagen den 16 juli i P1. 

– När han dricker kan jag känna att "jag känner inte den där personen", jag vill inte ha med honom att göra. Där tror jag att jag är annorlunda än många andra, för jag vill inte ta ansvar för hans handlingar. Det får han göra själv och jag behöver inte skämmas för att han gör tokiga saker, säger Inese Morberg i P1 dokumentär. 

LÄS MER: Per Moberg hyllar sin fru Inese på födelsedagen  

Per Morberg: "Inese är ju mer än stark"

Paret träffades när Per Morberg jobbade som kock och Inese pluggade. Inese har alltid funnit där för sin man i de svåra stunderna även fast det varit tufft ibland, berättar de i dokumentären.

– Jag hade nog ägnat mig kolossalt mycket åt alkohol och droger om jag inte haft henne. Det har ju varit jätte, jättebra. Att försöka hålla lite styr i tillvaron, men jag kan också tänka mig att det finns folk som inte skulle tycka att det var så lätt att leva med en sådan kvinna heller. Därför att Inese är ju mer än stark, hon är som en furie på ett sätt, berättar Per Morberg i P1 dokumentär.

Foto: ROGER SCHEDERIN / XP / SCANPIX / EXPRESSEN SCANPIX SWEDEN

Per Morberg hyllar sin fru 

Många av Inese Morbergs vänner har frågat henne hur hon orkar med och hur hon står ut - men det har fru Morberg svar på.

– Men det är han som är. Inte jag. Jag kan gå rakryggad i det här. Jag har inte gjort någonting. Jag har varit trogen honom, jag har varit nykter, och jag har gjort det jag har velat utifrån vad jag vill. Jag behöver inte följa impulser utifrån. Det tycker jag är att visa kärlek, för mig i alla fall, säger hon i avsnittet.

LÄS MER: Per Mobergs bolag - tappar 15 miljoner  

Tv-profilen passar även på att hylla sin fru för allt som hon har gjort för honom. 

– Det är en helt unik människa och otroligt vacker i ceriserött och purpur. Ju äldre hon blir, desto vackrare blir hon. Det är en livskamrat, säger han.