Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Moraeus stora förvandling – efter ”Biggest loser VIP”

Kalle Moraeus gick ner 25 kilo under sin medverkan i ”Biggest loser VIP”. Foto: Pär Bäckstrand/TV4
Kalle Moraeus efter viktnedgången. Foto: Eric Josjö/TV4
Kalle Moraeus hyllas bland annat av programledaren Anna Brolin. Foto: TV4

Kalle Moraeus har gjort en omfattande viktresa under och efter "Biggest loser VIP".

Den folkkära artisten har gått ner 25 kilo – och nu väntar ytterligare satsningar på att tappa vikt.

– Det var helt jävla grymt, jag är jävligt nöjd och stolt över det jobb jag har gjort, säger Kalle Moraeus.

Det blev ingen vinst i "Biggest loser VIP" för Kalle Moraeus, 55. 

Men artistens förvandling och viktnedgång har gjort honom till en vinnare i sina egna ögon ändå. I måndagens final av viktnedgångsprogrammet hyllas Moraeus av de andra deltagarna och "Nyhetsmorgon"-läkaren Mikael Sandström.

– Kalle, du hade ett BMI på långt över 46, och nu är du nere snart på 35. Du är inte riktigt hemma ännu, men du är verkligen på rätt väg, säger Sandström i programmet.

– Bra jobbat, hyllar programledaren Anna Brolin, och alla deltagarna applåderar Kalle Moraeus framsteg.

Kalle Moraeus är stolt över sin utveckling, och mår bättre än på länge.

– Det var helt jävla grymt, jag är jävligt nöjd och stolt över det jobb jag har gjort. Jag har blivit en gladare person överlag, säger Kalle Moraeus.

 

Kalle Moraeus har rasat i vikt – men berättar att han satsar på att gå ner ännu mer. Foto: TV4

 

Kalle Moreaus är ännu inte nöjd

Men artisten är inte nöjd ännu – och trots att han hållit vikten sedan inspelningen, ser han fram emot att gå ner ytterligare under det nya året.

– Jag håller i som sjutton. Det är klart man är i väg och går upp något kilo, men så går jag ner det. Så jag har hållit vikten. Men efter jul ska jag göra en riktig storsatsning igen, och nå mitt mål. Men jag måste vara hemma och ha tillgång till att åka skidor varje dag. Men jag ser fram emot det så mycket att jag nog kommer starta i mellandagarna, säger den peppade Kalle Moraeus.

Men första tiden efter "Biggest loser VIP"-inspelningarna i början av sommaren, fram till finalen, som spelades in i augusti, var svajig för Moraeus,

– Den här tiden efter hemkomsten fram till finalen har varit en ganska svår period. Det var mycket känslor på samma gång. Det var sorg, befrielse, ensamhet, och dessutom saknade jag en farbrorkompis, säger artisten i programmet.

Farbrorkompisen i det fallet är hockeylegendaren Pekka Lindmark, som valde att lämna "Biggest loser VIP" för att rädda kvar Kalle Moraeus. Vännerna slog också vad om vem som skulle gå ner mest i vikt – med en hockeymatch i vinstpotten.

 

Kalle Moraeus i samtal med vännen Pekka Lindmark, som valde att lämna programmet. Foto: TV4

 

Gått ner till 92,6 kilo 

I "Biggest loser VIP" får Kalle Moraeus veta att han gått ner 25,4 kilo. Från de 118 kilo han började på, så har han tagit sig ner till 92, 6 kilo.

– En sådan siffra kommer jag inte ihåg när jag såg sist, säger han i "Biggest loser VIP".

Kalle Moraeus viktnedgång innebär att han gjort en procentuell viktminskning på 21,5 procent. Pekka Lindmark i sin tur gick sammanlagt ner 15,4 kilo – vilket översätts till 15,5 procent. Alltså blir det han som får bjuda vännen Moraeus på hockeymatch.

Någon match har inte hunnits med ännu – men vännerna planerar det.

– Vi pratade för någon timme sedan, och han hade så mycket att göra på jobbet. Vi ska titta på det, och vi håller kontakten, säger Kalle Moraeus.