Kalle Moraeus fick hela sitt liv förändrat efter den tuffa skilsmässan. Foto: Anna-Karin NilssonKalle Moraeus fick hela sitt liv förändrat efter den tuffa skilsmässan. Foto: Anna-Karin Nilsson
Kalle Moraeus fick hela sitt liv förändrat efter den tuffa skilsmässan. Foto: Anna-Karin Nilsson
Att jobba har hjälpt honom i läkningsprocessen. Foto: Under ArbeteAtt jobba har hjälpt honom i läkningsprocessen. Foto: Under Arbete
Att jobba har hjälpt honom i läkningsprocessen. Foto: Under Arbete

Moraeus om kärleken: "En dag i taget"

Publicerad

Kalle Moraeus tog en paus efter den bittra skilsmässan.

Nu öppnar artisten upp om livet som ensam, den tuffa omställningen till singelliv – och kärleksplanerna.

– En dag sitter man väl där med skägget i brevlådan, säger han i podcasten "Livshjulet".

Det var i mars 2014 som Kalle Moraeus och hustrun Anita lämnade in sin skilsmässoansökan.

Men separationen blev uppslitande, och exmakarna tvistade om bodelningen.

Nu har Kalle Moraeus gått vidare efter uppbrottet – och tagit en paus.

– Det har varit väldigt lite jobb den här hösten och det har varit väldigt skönt. Jag har jobbat ett och ett halvt år på max. Och även haft det trassligt privat. Så jag var lite trött här i våras. Jag pratade igenom det här med min manager och vi tog beslutet att stänga boken lite granna. Och så fick jag åka i väg och sitta i skogen lite, säger han i podcasten "Livshjulet" och fortsätter:


LÄS MER: Moraeus: "Vem vill vara ensam resten av livet?"

 

Nytt privatliv

– Det har varit en märklig situation kan jag säga. Att gå in och säga "hej, välkomna hit", jätteglad, och så som jag ska vara på scenen. Samtidigt upptäckte jag att det verkligen gick att inte plocka med sig privatlivet på scenen. Det handlade bara om att göra sitt arbete, gammalt hederligt spotta i nävarna och gå in och göra jobbet. Och inte blanda ihop påsarna. Det var till och med väldigt bra.

Under pausen har Kalle Moraeus tagit hand om sig själv.

– Ja, jag har tagit hand om hem och hus, och katten har blivit kammad, dränerat runt huset. Du vet, man pysslar med sig själv. Jag umgås med mina vänner, kört lite motorcykel, åkt lite bil, flugit lite flygplan. Jag har varit och jagat lite. Det är lite lyxigt.

Han berättar att omställningen till livet som ensam var stor.

 

LÄS MER: "Vi kan sitta och prata i flera timmar"

 

 

"Jag har ingen plan"

– När man byter liv så byter man väldigt mycket saker. Man skiljer sig faktiskt från hela livet. Man skiljer sig inte bara från en person. Till exempel den där tiden man hade småbarn. Då gick man och drömde om alla de där sakerna man inte kunde göra. Jag kunde inte åka i väg och fiska när jag ville. Det handlade om att leva småbarnslivet. När man äntligen kommer till punkten att man får göra vad man vill. Då gör man ju alla de där sakerna. Det är bara det att de är klara på två timmar. Vad gör man sen då? Då sitter man där och undrar: "Vad ska jag göra nu"? Då får man försöka leva ett vanligt liv.

Samtidigt öppnar Kalle Moraeus för att hitta kärleken igen.

– Händer det så händer det. Jag är ingen siare. Jag vet inte hur framtiden ser ut. En dag sitter man väl där med skägget i brevlådan. Jag har ingen plan. Herregud man vet inte om man lever ens. En dag i taget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag