Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Moraeus livsbeslut – avslöjar vändningen

Kalle Moraeus tänkte först tacka nej till ”Biggest loser VIP” – men familjen fick honom att ändra sig.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
”Jag mår fantastiskt bra”, berättar Kalle Moraeus. Foto: OLLE SPORRONG
Efter inspelningarna skaffade sig Kalle Moraeus en personlig tränare. Foto: OLLE SPORRONG

I "Biggest loser VIP" får svenska folket följa hans kamp för att gå ner i vikt och må bättre.

Men Kalle Moraeus tackade först nej till tv-programmet – men övertalades av familjen att vara med.

– Först när de ringde tackade jag nej, jag skrattade rakt ut och sa "tycker ni jag är tjock?", säger Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus, 55, mår bättre än någonsin. Anledningen stavas "Biggest loser VIP" och viktnedgången det resulterat i.

– Jag mår fantastiskt bra, och det var väldigt länge sedan. Jag får ju inte avslöja hur mycket, men jag har tappat väldigt mycket i vikt. Jag orkar mycket mer, man sover bättre och man mår bättre. Hela livet blir väldigt mycket bättre, säger Kalle Moraeus.

Men trots lyckan det ledde till så var det inte alls självklart för honom att ställa upp på programmet. I stället tackade Melodifestivalen-profilen först nej till erbjudandet att vara med.

– Först när de ringde tackade jag nej, jag skrattade rakt ut och sa "tycker ni jag är tjock?". Jag har alltid varit lite reserverad med att vara med, och har snarare sagt nej till nästan allting. Jag har inget bekräftelsebehov på det viset, säger han.

 

 

Kalle Moraeus ångrar inte sin medverkan i programmet: ”Man blir så sjukt inspirerad”, berättar han.Foto: KARIN TÖRNBLOM/IBL BILDBYRÅ

Moraeus övertalades av familjen

Att Moraeus överhuvudtaget ställde upp är på grund av hans vänner och familj, som alla övertalade honom att vara med i "Biggest loser VIP".

– Men sedan pratade jag med familj och nära vänner, och alla sa "klart du ska göra det!". Jag ringde tillbaka och sa att jag ville vara med, och de blev jätteglada, berättar artisten.

Kalle Moraeus är nästan lyrisk när han pratar om sin upplevelse på "Biggest loser"-slottet.

– Det var så fruktansvärt roligt att komma dit och leva nästan asketiskt. Skulle jag få frågan igen skulle jag åka dit ögonblickligen. Det finns inget som är så roligt som att banta, man får den där kickstarten. Man blir så sjukt inspirerad. Jag har druckit lite champagne och andra torra saker, men jag har fortfarande inte ätit en kolhydrat. Jag har inte ändrat någonting, säger Kalle Moraeus.

 

 

Kalle Moraeus kan ännu inte avslöja hur mycket han gick ner i vikt under inspelningen av ”Biggest loser VIP”. Foto: OLLE SPORRONG

Skaffade en personlig tränare

Artisten berättar att han skaffade sig en personlig tränare direkt när han kom hem från "Biggest loser VIP"-inspelningarna, och att de fortfarande tränar tillsammans. Med besök på gymmet, pass med personliga tränaren och långpromenader så tränar Moraeus mellan tre och sex gånger i veckan. 

Ett av hans mål är att kunna åka mer längdskidor, och ett av träningspassen är anpassade för att bygga upp styrka för skidåkningen.

– Jag har varit besatt av längdskidåkning hela livet.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.