Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Moraeus kamp – när tv-jobben tog slut

Kalle Moraeus
Kalle Moraeus
Foto: /IBL / /IBL
Kalle Moraeus berättar han i "Biggest loser" om känslorna.
Foto: OLLE SPORRONG

Kalle Moraeus hade två program på Sveriges största kanal.

Under ett och samma år fick han sluta med båda uppdragen – nu berättar han i "Biggest loser" om känslorna: 

– Det är en miljon grejer hela tiden. Det är pengar jag blir av med, mina tv-uppdrag tar slut, det är en ekonomisk situation, säger han i programmet. 

Samtidigt har han nu släppt tv-jobben – och satsar bara på musikkarriären. 

Tv-profilen och musikern Kalle Moraeus, 55, är med i "Biggest loser VIP" på TV4.

I programmet pratar Moraeus om tiden efter sin skilsmässa för fyra år sedan.

Det är när tränaren Mikael Hollsten frågar vad det är som gjort att musikern inte klarat av att gå ner i vikt tidigare, som han berättar:

– Det var en personlig tragedi naturligtvis, med en skilsmässa. Det är just förändringen som är konstig. Jag har upplevt det själv som att jag många gånger har simmat uppåt och hållit näsan ovanför vattenytan. Och då är inte bantning och kost något som står högst på agendan. 

I dag säger dock Moraeus att han gått igenom den förändringen – och mår bättre än någonsin:

– Jag är friskare och lyckligare än någonsin. Jag är på topp, jag har fortfarande inte kommit ända fram än, men jag är på god väg, säger han och tillägger:

– Jag tränar så ofta jag bara kan.

Kalle Moraeus var tidigare programledare för "Så ska det låta" i SVT och hade även "Moraeus med mera" i samma kanal. 

Men förra året fick han sluta med "Så ska det låta" och i samma veva beslutade SVT att även lägga ner "Moraeus med mera". 

Efter det har tv-jobben lyst med sin frånvaro. 

Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus: ”Tv-uppdrag tar slut”

Och när tränaren Mikael Hollsten frågar i vilket sinnestillstånd Kalle Moraeus befinner sig i när han inte bryr sig om vad han äter – berättar artisten om kampen:

– Det är en miljon grejer hela tiden. Det är pengar jag blir av med, mina tv-uppdrag tar slut, det är en ekonomisk situation, det är en jobbsituation där jag har ansvar över tio personer som ska jobba. Det ligger en djup baston och mullrar i mitt liv, säger han och tillägger att han måste få bort den "stressen" han känner.

I dag, ett halvår efter inspelningen, har Kalle Moraeus släppt tv-jobben, och satsar nu i stället fullt på sin musikkarriär:

– När jag fick uppdrag att göra tv, det första jag tänkte var ju att det är ska ta slut någon dag. Jag går inte runt och tror att det ska komma som en överraskning, säger han och fortsätter:

–  Men det har ju visat sig bli fantastiskt. Jag har en bra framtid med mycket förfrågningar om att åka ut och spela för folk, så det går verkligen ingen nöd på mig. Jag är tillbaka till det som är mitt yrke, och det är att vara artist. 

Samtidigt tycker han inte att bilden av honom i "Biggest loser" är helt korrekt:

–  Det där är jävligt klippt. Jag har inte sett det, men förstår ju hur det framställs. Men det tas ur sin kontext, det var lite historiskt perspektiv som jag ville ge, säger han. 

TV4:s presskontakt Amanda Hjärtmyr skriver i ett meddelande:

”Dessvärre går det inte att få med allt som händer under en inspelning när programmet klipps ner till en timme, men det är så klart tråkigt om Kalle känner att vi missat någon viktig detalj”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.