Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Moraeus kamp för hälsan – efter svåra skilsmässan

Kalle Moraeus står avklädd inför kamerorna och tv-publiken under hösten i TV4:s nya säsong av "Biggest Loser VIP".

För Malou von Sivers berättar han nu om känslorna när han ser sig själv på tv och kampen för en bättre hälsa.

– När jag sitter hemma och ser blir jag fylld av sorg. Att jag har låtit det gå så långt. Det finns tusen förklaringar till varför det blir så. Jag blir väldigt ledsen när jag ser der det. Att jag låter det gå så där i mitt liv. Att det slutar med att jag står naken i Biggest loser och har problem, säger han i "Efter tio".

Kalle Moraeus är aktuell i TV4:s "Biggest loser VIP" där han lämnar ut sig själv och sitt liv och ställer sig nästan naken framför kamerorna och tv-publiken.

Nu berättar artisten och tv-profilen om kampen och livsförändringen efter sin medverkan i tv-programmet.

– När jag sitter hemma och ser blir jag fylld av sorg. Att jag har låtit det gå så långt. Det finns tusen förklaringar till varför det blir så. Jag blir väldigt ledsen när jag ser der det. Att jag låter det gå så där i mitt liv. Att det slutar med att jag står naken i Biggest loser och har problem, säger han för Malou von Sivers i "Efter tio".

Hälsan är något som Kalle Moraeus har kämpat med hela sitt liv och han har gjort viktresor tidigare, men han har alltid kommit tillbaka till det ohälsosamma levernet, berättar han.

 

Kalle Moraeus svåra tid efter skilsmässan

Men efter skilsmässan 2014 gick han in i en mörk period då han bara kämpade för att hålla sig över vattenytan och klara av de mest grundläggande. 

– När man är med en stor omvälvande sak, som att skiljas eller att någon anhörig som dör. Livet handlar då om att simma uppåt och hålla näsan ovanför vattenytan. Då ska man försöka klara av de mest primära sakerna, familj och inkomst. Det är bara så mycket som man klarar av. Just när det hände mig var jag långt ner i vikt. Långsamt byttes mitt liv till skilsmässosituationen och jag försökte simma upp, säger han i programmet.

 

Har fått byta garderob

Kalle Moraeus berättar hur han helt ändrat sin livsstil efter sin medverkan i programmet och han har genomgått stora förändringar och tvingats köpa nya kläder. Och trots att hans hälsovärden har blivit mycket bättre har han en bit kvar på vägen. Resan i programmet säger han är det roligaste han har gjort. Hans cravings är helt borta, men han får inte avslöja hur mycket han har gått ner i vikt.

– Den glädjen jag hade när jag käkade allt vad jag ville den glädjen är en tiondel av glädjen när jag ställer mig på vågen och ser ett resultat. Den glädjen när jag går in och sätter på mig en av de dyra kostymer som SVT köpt till mig genom åren och de är som tält. Det är en fantastisk glädje, berättar han

De medverkande i "Biggest loser VIP" är förutom Kalle Moraeus Gunilla Persson, Magnus Schönberg, Pekka Lindmark, Alexandra Zazzi, Erik Hörstadius, Alexandra Louthander och Carl Jan Granqvist. Programledare är Anna Brolin.