Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Moraeus avslöjande om framtiden på SVT

Kalle Moraeus är en av SVT:s mest uppskattade programledaren, men nyligen byttes han bort inför årets ”Victoriadagen”. Foto: /IBL / /IBL
Spelemannen berättar nu om hans framtidsplaner, och vilka möjligheter som finns för framtida uppdrag på SVT. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: ALEXANDER DONKA EXPRESSEN

Kalle Moraeus är en av SVT:s mest uppskattade programledare, men nyligen byttes han bort inför årets ”Victoriadagen”.

Spelemannen berättar nu om hans framtidsplaner, och vilka möjligheter som finns för framtida uppdrag på SVT.

– Jag tycker om de här förändringarna som sker i medievärlden nu, säger han till Expressen.

Kalle Moraeus, 55, är en av våra mest folkkära programledare – och tidigare har han fått leda flera av SVT:s största program, så som ”Så ska det låta”, ”Victoriadagen” och ”Moraeus med mera”.

För tillfället medverkar han inte i någon produktion på SVT – men spelemannen menar ändå att det finns stora möjligheter att tv-tittarna får återse honom i kanalen.

Finns det några framtidsplaner kring att göra något samarbete med SVT i framtiden?

– Inte som det ser ut just nu, men jag tillhör nog de personerna som kommer och går – och kommer igen, kanske. Just nu har vi inga planer tillsammans, men jag har varit i tv sedan 1972 och spelat, säger han och fortsätter:

– Jag började när jag var 9 år. Det var inte så jätteofta då, men då gjorde jag min första grej. Tv det finns ju där hela tiden, men just i dagarna nu har vi inget planerat.

”Beror på vad som dyker upp”

Dock så skulle han inte tacka nej om ett spännande erbjudande hade lagts på bordet, men det måste vara ett projekt som passar honom.

– Det beror helt på vad det är. Vill de att jag ska åka till Sibirien och kommentera ”X-Games” så tror jag att jag är tvungen att säga nej. Det beror helt på vad det dyker upp för någonting, säger han.

Kalle Moraeus tycker att dagens medieklimat är spännande att vara en del av.

– Jag tycker om de här förändringarna som sker i medievärlden nu. Det är generationsskifte och det är det även för tv, så man måste anpassa sig efter den här moderna tiden som är nu med play-kanaler och andra format i program liksom. Och det är helt rätt. Vi kan inte producera samma saker som vi alltid har gjort, säger han och tillägger:

– ”Hylands hörna” var ett himla bra program, men det finns ett slut på det också. Och när man kliver in i ett projekt så vet man att det tar slut någon dag och så är det bara.

Berättar om hemligheten bakom nya kroppen

Nyligen berättade även musikern om hemligheten bakom den nya kroppen – eftersom att han har gått ner minst 25 kilo. I fjol var en av kändisarna som tittarna fick följa i ”Biggest loser VIP”, och efter inspelningarna har han fortsatt att gå ner i vikt.

– Det finns ett före och efter i mitt liv. Jag är en annan person i dag och jag har gjort stora förändringar i mitt liv, berättade han nyligen för Expressen.